Prepers 1,406 Napisano 4 Czerwca @PogromcaBaobabow Po lisciach mordo, szukaj sam, a lepiej na start mieć mniej, i potem podkręcać, to tak jak z przenawozeniem, i przelaniem czasem lepiej mniej żeby potem podkręcić, jak więcej żeby mieć przestój tydzien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 4 Czerwca @Prepers ale to jak ma za mało światła to jakie są objawy?@Prepers @Prepers dobra daje na 40 spowrotem i obserwuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 4 Czerwca @Boczelli Proszę cię o radę dałem na 30% spowrotem dziś od południa była tylko podkręcona będę jutro obserwował od rana jak reagują w razie co będę podkręcał i odpuściłem im lst bo ta jedna wyjęła druty z ziemi… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow juz nie kombinuj. Jak bylo 75% to daj teraz ma 50 i zostaw bo bez sensu taki duzy przeskok 75-30. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca @Boczelli i jak długo to 50 trzymać i na przyszłość jak zaczynam od 25 to skąd wiedzieć kiedy podkręcić? 🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow obserwujesz rosliny jak rosna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca @Boczelli czyli one zwolnią jak będzie za mało światła ? @Boczelli i kiedy się daje na 100% jak już są duże topy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca Te liście mogły tak opaść przez wczorajsze manewry z lampą na 75% czy to coś naturalnego ? Dopiero dziś podlane więc może się wydawać że przelana ale nie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca Co lepsze lst odpuściłem bo zaczęła wyciągać kotwy które były już luźne więc wszystkie wyciągnąłem zaraz się zagotuje wyjebe cały ten namiot i te nasiona co mam sobie zrobię porządnie bo więcej z tym nerwów niż przyjemności każda w innym terminie każda niewiadomo jakiego sortu nic nie wiadomo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow dup dup dupnij se Lolka człowieku bo nie tędy droga 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca @Adi_ejol po prostu każda rzecz mi stres przyprawia jak zrobię z 2-3 uprawy to będzie łatwiej 🥲 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow no to ci mówię spal stres bo narazie to sam zacząłeś problemów szukać a wygląda wszystko w miarę ładnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca @Adi_ejol no tej coś się dzieje tylko nie wiem co 🥺 dolne liście sztywne a te jakieś wygięte do dołu jakby były za ciężkie czy coś nw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow Strzelam że przelałeś xd Strasznie panikujesz 🤣 A może temperatura, niewiem. Nic jej nie będzie uważaj tylko żeby nie przelać, i sprawdź temperature @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca @Prepers mogła dostać szoku od zmiany tej lampy na 75% wcześniej były na 40/50 ? I ile ona będzie dochodzić do siebie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow Niewiem obserwuj, poczekaj aż ziemia wyschnie porządnie, i podlej, co do szoku też niewiem nigdy takich akcji nie odwalalem, jak już ustawiłem na więcej to nie zmieniałem. Jak dla mnie nic jej nie jest, zaraz odzyska wigor @PogromcaBaobabow ile jej wody wlewasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca @Prepers tej do litra około na 3-6 dni ale po całej donicy leje i trochę przecieka powiedzmy że 200ml wycieram szmatą z ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow Litr wody??! Wlej 500/600ml jak wyschnie, i zwiększaj o 100ml, co podlanie, a po wielkość moim zdaniem przelałeś Jakie masz tam doniczki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 218 Napisano 5 Czerwca @Prepers ale ja ją dziś dopiero podlałem po 5 dniach bo miała sucho a to co się dzieje z liśćmi trwa od wczoraj doniczki 12l z włókna wcześniej lałem tyle samo i było ok w tych doniczkach dosyć szybko wysychają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 5 Czerwca @PogromcaBaobabow To jak pewny jesteś temp, i że nie przelałeś to ja obserwuj poprostu, wygląda poprostu jakby była przelana, i to też nie jest normalne że scierasz 200ml wody z ziemi xd, ja swoim w 11l doniczkach wlewam 2.5, i wycieka tylko trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach