Monia 2 Napisano 23 Sierpnia 2019 Witam mam pytanie mam lampe sodowa 250 Wat 33000lm chciała bym się zapytać czy jeśli będę miała grow boks o szerokości 110 i długości 110 to czy taka lampa wystarczy?? Bardzo proszę o odpowiedź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 @Monia wychodzi ponad metr kwadratowy a na jeden metr przyjmuje się 50000 lm, w twoim przypadku wychodzi 1,21 metra kwadratowego czyli potrzebujesz 60500 lm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 23 Sierpnia 2019 @Tester to jakie wymiary growboxa polecasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 @Monia optymalne na taką lampę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 23 Sierpnia 2019 Tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 0,6 metra kwadratowego wychodzi 30000 lm czyli idealnie pod twoja lampę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 długość 70 cm szerokosć 85cm albo na odwrót 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 23 Sierpnia 2019 Dziękuje za odpowiedź ale posiadam grow box o szerokim 65 długości 60 taki nie wystarczy? poprostu mam takiego już zrobionego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 @Monia wystarczy ale jak Ci pisałem wczoraj ja bym się bał wstawiać HPSa 250w do kartonowego boksu raz że mógł by się on zjarać, hps i odbłyśnik się mocno nagrzewa, druga sprawa mogły by być problemy z wysoką temperaturą, ale to jeszcze zależy w jakiej temperaturze boks by był zainstalowany i jaką byś miała wentylacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 23 Sierpnia 2019 Yhym a jeśli otworzyłam bym go u góry? A lampa była by trochę wyzej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 @Monia nie spotkałem się jeszcze z otwartymi boksami u góry, równie dobrze mogło by nie być ścianek ? lampę zawsze można dać wyżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 23 Sierpnia 2019 Okej mam już pomysł na ten growbox idealny na lampę 250watt ale mam jeszcze pytanie czy mogę dać z góry wiatraczek w środku Boksa, a na dole zrobić dziurki? W sensie czy będzie wtedy przewiew bo taki małe wiatraczki od kompa chyba nie wystarczą.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 @Monia lipa trochę powinien być gdzieś bliżej dołu wlotowy a wyżej wylotowy aby ciepłe powietrze wyciągał no i dobrze było by dać jakiś w środku mieszający chociaż nie zawsze jest on koniecznością @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 23 Sierpnia 2019 Okej już wszystko rozumiem, wentylatory do pc na przewiew wystarczą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Sierpnia 2019 @Monia przy HPS 250w raczej nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach