ANGEL 15 Napisano 21 Kwietnia Cześć, w poszukiwaniu tipów na zagranicznych stronach, znalazłam tabelkę którą przetłumaczyłam dla siebie, żeby wiedzieć co i jak jako laik. Wpadłam tu na forum i nie znalazłam nic podobnego, więc stwierdziłam że ją stworzę od nowa by była dostępna dla wszystkich. Nie jest idealna, ale jest prosta i przejrzysta, w razie błędów chętnie ją poprawie 🙂 Tworząc ją stwierdziłam że użyję najczęściej wybieranego przez nowicjuszy medium(Ziemi), i odżywek(Nawozów) od Biobizz. Chętnie mogłabym stworzyć inne w oparciu o inne odżywki i ziemię, tylko tutaj przydałby się ktoś kto ogarnia minerały, lub nawet biotabsy. Fajnie by było zrobić też tabelkę dla automatów. *Tydzień 1 zaczyna się od nasiona wrzuconego do ziemi. *Nawozy to popularny BIOBIZZ Tripack INDOOR PACK, + BIOBIZZ ROOT-JUICE *Ziemia to BIOBIZZ Light-mix *pH RUNOFF oznacza pH wody wypływającej z doniczki na czystą podstawkę po podlaniu. *pH runoff można zastąpić pH ziemi. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 21 Kwietnia (edytowane) @ANGEL Props ze Ci sie chcialo 👍 przydatne dla poczatkujacych, moze @Testerto gdzies przypnie Edytowane 21 Kwietnia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach