Monia 2 Napisano 19 Sierpnia 2019 Witam mam pytanie czy jeśli posiadam Grow boxa o długości 60cm szerokości 65cm a lampe sodową 250watt 33000lm to czy to wystarczy bardzo proszę o odpowiedź nie umiem odnaleźć się w kalkulatorze... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Monia tak starczy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Monia to jakiś mały box masz? kalkulator pokazuje 19500 lumenów czyli masz nadmiar i krzaki rosły by bardzo dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 19 Sierpnia 2019 Tak mały sama robiłam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 19 Sierpnia 2019 Jeszcze mam jedno pytanie mój growbox jest otwarty z góry czy z góry może być także wiatraczek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Monia nie bardzo rozumiem o co chodzi, a co do otwartego boksa ja bym czymś przykrył górę, przeważnie wiatrak u góry jest wyciągający powietrze, 250W HPS trochę się nagrzewa możesz mieć problem z temperaturą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 19 Sierpnia 2019 Hmm a gdybym dała poprostu lampę trochę wyżej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Monia zależy jak wyżej , można świetlówki zainstalować zamiast hps jak miała byś problemy z temperaturą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monia 2 Napisano 19 Sierpnia 2019 Racja, jutro zobaczę jaka była by temperatura @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 20 Sierpnia 2019 @Monia temperatura zależy od kilku czynników. Jaka jest temperatura pokoju ( wiadomo w lato jest większa, a zima mniejsza). Growbox musi być zamknięty i nie przepuszczać zewnętrznych źródeł światła. Wiatraki wpływają na wzrost i plony ( na dole wlotowy, w środku mieszający i u góry wypuszczającym przy czym jeżeli nie chcesz zapachu, który zacznie puszczać roślina od 2-3 tygodnia trzeba zastosować filtr węglowy). Dobre wiatraki są w stanie obniżyć trochę temperaturę w growboxie. Przy hps plus temperaturze na zewnątrz jaka jest ostatnio ponad 32 stopnie musza być wiatraki. Pozdro z fartem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach