nolifesy 1 Napisano 11 Lipca 2024 @moonka jaki masz model i markę osuszacza? I ile zbijesz nim wilgotności w boxie ? Bo jakiegoś muszę kupic :d @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 12 Lipca 2024 @nolifesy jak na screenie. Jesli chodzi o jego dzialanie to jestem bardzo zadowolony. W najgorszych momentach zbijal mi wilgotnosc z 70% do 45% bez zadnych problemow. Zbiornik na wode oprozniam raz dziennie a ma pojemnosc 6 litrow. 2x zdazylo sie, ze byl full i osuszacz sie wylaczyl ale to z mojego lenistwa bo nie chcialo mi sie isc wylac z niego wody 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 12 Lipca 2024 @moonka Można te osuszacze podłączać do odpływu? Czy trzeba za każdym razem wyciągać pojemnik i wylewać wodę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,344 Napisano 12 Lipca 2024 @nolifesy mój za 400pln, ale nie taki bajerandzki ma możliwość podłączenia rurki i zamiast do zbiornika wodę można odprowadzić na zewnątrz. Tylko odpływ musi być niżej niż wypływ z osuszacza. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 12 Lipca 2024 @nolifesy mozna podlaczyc wezyk, ktory dali w zestawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 12 Lipca 2024 Przemyslalem sprawe i candy poszlo do sciecia. Nie chcialem jej juz trzymac bo pozniej nie bede gdzie mial tego wszystkiego suszyc a tak polece partiami. Trym w szopie na rowery bo zapach jest bardzo intensywny i nie wiem jak to bedzie w czasie suszenia😅 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 12 Lipca 2024 Ogarniete i zaraz laduje na suszarce🙂 moglem sie bardziej przylozyc ale jak dla nie to te kilka lisci nie przeszkadza🙂 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 14 Lipca 2024 Czailem sie i czailem... az skosilem nastepna. Bede je cial po 2 szt bo tylr jak narazie miesci moja suszarka🙃 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 16 Lipca 2024 Candy juz troche przeschla wiec wzialem mniejszego topka na testy. Nigdy nie mialem w rekach (albo tak dawno, ze nie pamietam) tak lepiacego sie jarania. Mlynek zamiast to przemielic to oblepil sie caly tematem i musialem to wyskrobac. Mieszanie z tytoniem tez nie nalezy do najlatwiejszych😅 smak jak narazie fajny ale bez szalu za to zapach... nazwa mowi wszystko🙂 dzialanie ciezko mi teraz okreslic bo jak zwykle proby sa od razu po pracy a nie przychodze z niej wypoczety i pelen sil😂 jak na ten moment jest ok a z czasem bedzie juz tylko lepsze🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 17 Lipca 2024 (edytowane) Nastepna do sciecia🙂 zajme sie nia wieczorem gdy poloze mlodego spac🙃 z kazda wyciagnieta sztuka stwierdzam, ze to grow jest nieudane. Rosliny sa niskie a co za tym idzie topy malutkie. Poczatkowo liczylem na 500gramow z calosci. W tym momencie zastanawiam sie czy wyjdzie 400 wliczajac w to automaty😐 z kazdej rosliny scinam okolo 50gramow wiec tyle co nic patrzac na to jakie mialy warunki. Nie zwalam nawet juz tego na poczatkowe przenawozenie i walke o odratowanie roslin. Poprostu trzymalem je za nisko i nie dalem im podrosnac przed zmiana swiatla. Nastepne grow mam nadzieje bedzie bardziej udane... Edytowane 17 Lipca 2024 przez moonka 1 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 17 Lipca 2024 Tym razem trym na szybko wiec zostalo troche lisci🙃 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 18 Lipca 2024 Taka sytuacja...🙃 do weekendu sezony znikna na 100% i wydaje mi sie, ze jeden milkyway rowniez bedzie mogl zostac sciety bo wyglada bardzo obiecujaco. Dwa pozostale krzaki postoja jeszcze max tydzien gdyz w weekend kielkuje nowe nasionka. 2-3 dni kielowania + ze 3 dni zanim wyjda na powierzchnie i wszystko powinno sie zgrac🙂 szybkie mycie boxa i jedziemy od nowa😁😁😁 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 19 Lipca 2024 (edytowane) Dzisiaj pora na black orchid🙂 przez caly tydzien nie dostala nic do picia i wyglada jak wyglada. Nie chcialem jej pompowac woda bo mija sie to z celem tuz przed scinka. Do wieczora postoi w szopie a gdy zrobi sie chlodniej to sie nia zajme✂️✂️😁 Edytowane 19 Lipca 2024 przez moonka 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 19 Lipca 2024 Czesc juz w sloikach, czesc sie suszy, czesc rosnie a czesci juz nie ma😂 male podsumowanie jak to wyglada dotychczas... Lemon Skunk 43gramy, Cheese cos kolo 55gramow, Candy Rain rowniez okolo 55gramow, gg#4 74gramy czym mnie zaskoczyl🙂. Na ta chwile z czterech roslin wyszlo okolo 225gramow +- 10, ktore poszly w miedzyczasie. Jealousy i Black Orchid na suszarce🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 20 Lipca 2024 Ostatni sezon idzie dzisiaj do sciecia. O dziwo jeden z milkyway ma bardzo dorodne topy i mysle, ze bedzie z niego wiecej niz z sezonu😅 zaczynam sie zastanawiac czy winny temu nie jest topping i nadmierne meczenie roslin. Nastepne grow bedzie wykonane w inny sposob i chce zobaczyc czy bedzie roznica na wadze🙂 dzisiaj wkladam nasionka do kieliszka a jutro leca na waciki😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 24 Lipca 2024 Jealousy w sloiku. Kazdy widzi ile wyszlo🤷♂️ jeszcze dwa sezony i 2x milkyway na suszarce... 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 26 Lipca 2024 Nastepna bieda na wadze😅 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 27 Lipca 2024 Ostatni sezon w sloiku. Podsumowujac cale grow z 7 sezonow wyszlo mi okolo 370-380 gramow co daje srednia w okolicy 50gramow na rosline. Bida az szkoda gadac ale... moja wina🤷♂️ Nastepne grow bedzie bardziej udane bo bedzie troche "pozegnalne" gdyz po nim robie duza przerwe i tym razem musze sie postarac. Wynik 80gramow z rosliny byl by dla mnie jak najbardziej zadowalajacy i do tego bede darzyl. @Testermozesz przeniesc do zakonczonych 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 27 Lipca 2024 Zdjecie calosci. Sloiczki stoja w ciemnym miejscu i raz dziennie otwieram je na jakies 10-15 minut 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach