Skurson 2 Napisano 16 Marca Witam. Mam pytanko, coś takiego pomoże mi zmniejszyć obroty wentylatora przynajmniej o połowę a zarazem hałas bez jakiegoś buczenia czy coś w tym stylu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 16 Marca Nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 16 Marca Byc moze mialem pecha i trafil mi sie wadliwy egzemplarz ale mi nie dzialal wogole😅 kupilem taki regulator aby obnizyc obroty ale musialem wyciszyc wentylator w inny sposob @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurson 2 Napisano 17 Marca @moonka Podpowiesz coś jak ci się udało wyciszyć ? Ja narazie mam boxa na wentylator wypełnionego wata szklana. Niby trochę ciszej ale nadal za mało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,383 Napisano 17 Marca (edytowane) Wsadzilem koniec rury do kartona wypelnionego starym kocem tworzac cos na wzor tlumika alustycznego. Szum zdecydowanie mniejszy niz bez tego wynalazku. Wczesniej wsadzilem do kartona sam wentylator zeby go wyciszyc ale to szum wychodzacego z rury powietrza byl glosniejszy niz sam wentylator Edytowane 17 Marca przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurson 2 Napisano 17 Marca @moonka czyli dobrze kombinowałem 🤣 wsadziłem wentylator do kartona wypełnionego wełna mineralna. Teraz jeszcze wypróbuję twój pomysł. Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach