lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 Niedługo będzie zbliżał się okres ścinki więc szykować trzeba będzie jakąś suszarnie, nie wiem co wykombinować macie jakieś pomysły ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 możesz zbudować własną suszarnie w lesie gdzieś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 ale jak? zdało by to swoje zadanie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 zależy jak byś ją skonstruował i też trochę w jakim czasie byś ścinał topy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muraszcz 12 Napisano 17 Sierpnia 2019 musiał byś zbudować jakąś drewnianą szopkę dach zrobić aby nie przeciekał do tego jakaś wentylacja żeby była i półki porobić na topy albo sznurki żeby topy popowieszać, do tego jakiś piecyk gazowy wstawić i mogło by się to sprawdzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golden Boy 14 Napisano 17 Sierpnia 2019 są gotowe do kupienia takie siatki na topy jak coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 17 Sierpnia 2019 ja próbowałem taką suszarnie kiedyś zrobić ale niechlujnie ją zrobiłem szkielet z jakichś badyli dach przeciekał, coś tam wysuszyłem ale musiałem dosuszać w domu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buk 8 Napisano 17 Sierpnia 2019 to by działało jak by to było solidnie zrobione podłoże wyłożone jakąś folią aby z dołu wilgoć od spodu nie ciągnęła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 a mógł by być promiennik gazowy zamiast piecyka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 mógłby być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 a ile on grzeje taki promiennik na jednej butli ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 z tego co pamiętam to coś koło 2 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 to nie dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 no nie dlatego lepiej mieć ze dwie butle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 a jak jest lepiej topy porozwieszać na sznurku czy pociąć na mniejsze kawałki i porozkładać na jakiejś siatce ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 według mnie lepiej porozcinać topy i porozkładać na siatce, szybciej się wysuszą tylko musisz je czasem przewracać i kontrolować czy pleśń się nie wytwarza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 też tak właśnie myślałem, a dach czym zabezpieczyć przed deszczem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 17 Sierpnia 2019 jakaś folia gruba najlepiej podwójna i zrobić spadek żeby woda się nie zbierała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 17 Sierpnia 2019 no wiadomo zrobiło by się jakiś spadek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 17 Sierpnia 2019 ja bym taką suszarnie gdzieś w jakimś trudno dostępnym miejscu zbudował bo trochę przypał z nią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach