mateo 1,131 Napisano 2 Stycznia 2024 Jest jakaś duża różnica między lampa full spektrum a np na wzrost albo kwitnienie czy mała różnica ? mam spidera se 7000 i ciekawi mnie to czy pod typowa pod faze było by lepiej,czy były by obsypane bardziej i więcej żywicy bylo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 709 Napisano 2 Stycznia 2024 Twoja lampa ( jak i pewnie w większości full spectrum widmo poszczególnych barw jest idealne ) np.. masz Spectrum światła czerwonego 660 nm ( czyli można powiedzieć idealne ) Spectrum światła Białego 2800 - 3000k i czysto białego 4800 - 5000k więc wszędzie masz wręcz idealne wartości Jak dokupisz lampę o poszczególnym spectrum red/uv/white to zwiększysz ilość danego docieranego światła do rośliny ( a za tym polepszysz efekt końcowy ) Nie wiem czy dobrze ale tak sobie rozkminiłem najarany jak dzik 😄 W twoim przypadku jak i moim celowałbym w Lampy Red i Uv 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach