Hulk 273 Napisano 16 Października 2023 Siemka.. 👋 Możecie mi powiedzieć, od którego tygodnia można zacząć aplikować dwutlenek węgla? Czy jest jakaś dozwolona ilość żeby nie przesadzić? Chcę zrobić bimbrownice własnej roboty jak w sumie cały projekt.. 😅 Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,306 Napisano 16 Października 2023 Mozesz dawac od początku. CO2 nie da sie przedawkowac, roślina po prostu nie przyswoi nadmiaru. Dobrze podawac co2 przy zapalonym swietle, bo w nocy tez nie przyswajaja dwutlenku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 16 Października 2023 @Boczelli dzięki 👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 16 Października 2023 @Hulk troche ostatnio czytalem o CO2 iza duze stezenie moze zachamowac rozwoj rosliny. Przy uzyciu domowej bimbrowni ten problem na szczescie nie wystepuje wiec mozna sie smialo bawic🙂 sam rowniez o tym mysle i w weekend chyba rowniez skonstruuje taki sprzet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 17 Października 2023 @moonkagliwicee o to ciekawa informacja 😁 stosowałem w akwarium i nie ubiło ryb i krewetek to i roślinom nie powinno zrobić krzywdy 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 21 Października 2023 Wczoraj wieczorem wystartowała i ładnie pęcherzyki lecą więc może i będzie jakiś pozytywny wpływ 🙂 Nie wiem czego i w jakim czasie się spodziewać ale obserwuje 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Października 2023 (edytowane) Drożdże nie lubią światła z tego co czytałem też mam w butelce i wężykami rozprowadzone od góry wymieniam drożdże co tydzień VID_20231021_135043.mp4 Edytowane 21 Października 2023 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 21 Października 2023 W piwnicy mam ciemno i ciepło więc warunki dla drożdży dobre 🙂 Nie robiłem zestawu z drugą butelką bo ją się bardziej stosuję jako filtr oczyszczający przy akwarium żeby syf nie poszedł.. Obie opcje w porządku jeśli efekt końcowy uzyskany 😉👌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 21 Października 2023 @mateo jestes w stanie stwierdzic czy co2 faktycznie cos daje? Rowniez zastanawiam sie nad mini bimbrownia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Października 2023 Roślina potrzebuje co2 do życia, czyli każde podniesienie stężenia jest wskazane, takie moje zdanie🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 21 Października 2023 Zgodzę się z Mateo. Jeżeli tego typu bimbrownice są w stanie sprawdzić się w akwarium to każda roślina te CO2 pobierze i wykorzysta 😁💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach