KnuckleDust 0 Napisano 11 Października 2023 Cześć, Przymierzam się do kupna pierwszego growbox'a i chciałem skonsultować mój pomysł z profesjonalistami 😁. Zależy mi na czymś mniejszym, co pomieści jedną/dwie roślinki. Przeglądałem gotowe zestawy i znalazłem np. coś takiego - https://allegro.pl/oferta/zestaw-uprawowy-mars-hydro-ts600-led-40x40x140cm-11455259320?fromVariant=10002326637. Czy taki zestaw jest w porządku? Coś byście dokupili lub zmienili? Jak ma się kwestia filtrów węglowych i wentylacji? Planuję trzymać box'a w garażu, zależy mi żeby jak najmniej pachniało - można takie filtry węglowe łączyć jeden z drugim? Ponadto dochodzi temat temperatury, zaraz zaczyna się zima a w garażu ogrzewania nie mam - co mogę dokupić aby ogrzewało box'a w środku? Chętnie przyjmę jakieś inne sugestie, budżet chciałbym trzymać jak najmniejszy ale do 1,5k mogę zapłacić - w końcu szybko się zwróci 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 11 Października 2023 40x40 to jedną sztukę tam najlepiej dać. Po co chcesz filtry łączyć? Jeden wystarczy. Z ogrzewaniem będzie większy problem no i musisz je tam w środku też zmieścic... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,330 Napisano 12 Października 2023 @KnuckleDust maty grzewcze, kable grzewcze, grzejnik olejak, osuszacz powietrza tez daje sporo ciepla. Jak masz mozliwosc to mozesz boxa ocieplic od zewnatrz, jest duzo opcji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 15 Października 2023 @KnuckleDust na ogrzewanie pójdzie trochę pieniędzy, bo jednak taka zima i garaż to w cholerę niskie temp, a nie można wychłodzić roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach