Tester 1,407 Napisano 7 Lutego 2019 Wodny haszysz Jedna z najpopularniejszych metod wytwarzania haszyszu z użyciem worków bubble bags. Do produkcji haszu tą metodą potrzebne będzie wiadro około 20 litrów, w które włożymy specjalne torby które posiadają na spodzie drobne sitko o odpowiednich wielkościach. Zestawy toreb składają się od dwóch do siedmiu, a nawet dwunastu worków wkładanych jedna w drugą. Dzięki wielkości ich oczek podczas ekstrakcji sita przepuszczają tylko kryształki o określonych wielkościach.Czym więcej toreb tym różny będzie haszysz pochodzący z konkretnych worków. Będzie się on różnił się smakiem, aromatem i mocą. Worki Bubble Bags Poniżej przedstawiamy filmik jak to mniej więcej powinno wyglądać Przykładowy filmik pokazujący metodę Bubble Bags Bubbleator Możesz wykorzystać do tego bubbleator zobacz jak wygląda i jak działa Mini pralka czyli Bubbleator Przykładowy filmik pokazujący Bubbleator w praktyce 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 15 Czerwca 2019 Czy można zrobić haszysz tą metodą z odpadków po trymowaniu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pudzian 4 Napisano 15 Czerwca 2019 @Kielnia głównie rolnicy robią z odpadków hasz, tak że jak najbardziej możesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 15 Czerwca 2019 @Kielnia można i wychodzi bardzo dobry haszysz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 27 Czerwca 2019 (edytowane) ok to zobaczę jak wyjdzie, bo nie robiłem haszu jeszcze Edytowane 19 Lipca 2019 przez Kielnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Czerwca 2019 ja zawsze robię metodą bubble bags dobra wydajność i dobry haszyk wychodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 19 Lipca 2019 gdzie można kupić takie torby ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 19 Lipca 2019 W growshopach albo na allegro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buk 8 Napisano 19 Lipca 2019 czy potrzeba lodu do wody ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Lipca 2019 @Buk najlepiej dać wtedy więcej triochomów odpadnie i więcej haszu wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buk 8 Napisano 19 Lipca 2019 ok to trzeba foremki na lód zakupić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 19 Lipca 2019 (edytowane) Możesz do jakichś plastikowych pojemników nalać wodę, potem rozbić młotkiem lód na kawałeczki ja tak robię Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Filozof @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 1 Sierpnia 2019 bez lodu wyjdzie mniej haszyszu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 1 Sierpnia 2019 @Golota mniej wyjdzie haszu bo triochomy gorzej się będą oddzielać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13crew 29 Napisano 14 Listopada 2020 W dniu 28/06/2019 o 14:58, Szym napisał: ja zawsze robię metodą bubble bags dobra wydajność i dobry haszyk wychodzi A gdzie kupiłeś te wróżki albo taka maszynkę?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Listopada 2020 @13crew co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13crew 29 Napisano 14 Listopada 2020 Worki?. Do robienia haszu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 15 Listopada 2020 @13crew na Amazonie zamówiłem 5 i ten z zamkiem. Tej pralki nie kupuje, mam inny pomysł A jak pomysł nie zda egzamjnuy to kupię taką @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13crew 29 Napisano 15 Listopada 2020 Opowiadaj o tym pomyślę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 15 Listopada 2020 @13crew hehe to home made będzie. Na wiadro 30l robię wieko trochę szersze, w środku otwór z łożyskiem (prawdopodobnie korbą od roweru) i w środku wiadra jeden lub dwa ramiona mieszające, a od gory korbka. Taki amatorki sprzęt ale przyda się też do mieszania nastawów na wino czy bimber ? Bo w sumie o mieszanie mi chodzi, a do haszu myślę że sprawdzi się lepiej niż mikser. Czytałem o tych pralkach małych i zdania są bardzo podzielone, a kupować żeby użyć 2 razy w roku to nie chce mi się bo i tak mam takich gratów za dużo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach