sTix33 26 Napisano 22 Września 2023 Siemka, mam trochę krzaków sezonowych i chce się dowiedzieć od was czy to dobre połączenie nawozów Ogólnie to tak, 11 krzaków które od 12 dni (+–2 dni) zaczęły kwitnąć, podlalem je jakoś 4 dni temu połową dawki pk 13/14. I 2 dni temu przyszła mi alga bloom i od razu dałem ją ale tylko 1.5l wody na krzak dawką 1/2 na spokojnie. Konkretne posłanie już normalną dawką jak pisze u producenta będzie za 3 dni, 5l na krzak Dzisiaj widzę że kwiaty bardziej wyszły, także pk działa tylko że mam mały problem, jak tylko zaczęły kwitnąć to roślina na 4 krzakach zaczęła zjadać liście i nie mam pojęcia dlaczego, to znaczy moim zdaniem to czegoś się brakuje bo to nie jest normalne że przy początku kwitnienia zaczyna odżywiać się z liśćmi , możliwe że brakuje jej podstawowych witamin ? Np, żelazo, enzymy i różne tego typu ? Czy ta alga bloom wystarczy żeby uzupełnić jej potrzebne składniki? Może potrzeba jeszcze jakiegos nawozu na kwitnienie a generslnie to jakieś witaminy jak myślicie? Dodałem też do pk przy podlaniu 4 zakrętki biphumusa żeby chociaż liście miały barwny kolor taki jaki powinien być. Teraz nie jestem w stanie zrobić zdjęć ale jeżeli ktoś się zainteresuje tym postem i chociaż będzie miał chwilkę żeby doradzić albo opierniczyc że coś źle robię to od razu wkleję fotki moich skarbów bo na prawdę parę z nich są cudowne 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Września 2023 3 godziny temu, przemcio1407 napisał: Dzisiaj widzę że kwiaty bardziej wyszły, także pk działa tylko że mam mały problem, jak tylko zaczęły kwitnąć to roślina na 4 krzakach zaczęła zjadać liście i nie mam pojęcia dlaczego, to znaczy moim zdaniem to czegoś się brakuje bo to nie jest normalne że przy początku kwitnienia zaczyna odżywiać się z liśćmi , możliwe że brakuje jej podstawowych witamin ? Np, żelazo, enzymy i różne tego typu ? możliwe że ma zbyt mało azotu i wyjada go z liści, biohumus mało wydajny jest i zapewne potrzebuje roślina więcej azotu szczególnie że to outdoor tak? zdjęcie zawsze się przydaje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sTix33 26 Napisano 22 Września 2023 Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Tak wiem, za blisko są ale miały być automaty które miałem ponaginac w każdą inną stronę a wyrosło coś takiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 22 Września 2023 @przemcio1407 liście żółkną to normalne, azotu można trochę dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach