mattjah 1 Napisano 18 Września 2023 Siemka co jest grane wszystko było ok a tu nagle taka Suszka sie zrobila, Może to być przyczyna dodania ciała obcego? bylo ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Września 2023 @mattjah Plecha zapukała do bram twego królestwa. Widocznie warunki sprzyjają tworzeniu się pleśni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mattjah 1 Napisano 18 Września 2023 Ok dzięki wielkie. Też tak myślałem eh , jak temu zapobiedz? Wentylator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Września 2023 (edytowane) @mattjah Plecha wchodzi, gdy warunki jej sprzyjają, czyli pomieszczenie jest mało przewiewne, nie ma odpowiedniej wentylacji, czyli stałej wymiany powietrza, jest duża wilgotność, co sprzyja tworzeniu się pleśni. Edytowane 18 Września 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mattjah 1 Napisano 19 Września 2023 Co robić, da się jakoś jeszcze to uratować ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Września 2023 @mattjah możesz powycinać całą plesn i zostawić zdrowe topy...masz dobre warunki na plesn i może pójść dalej ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mattjah 1 Napisano 19 Września 2023 Zrobione zobaczymy 😁😁 a ten te odcięte normalnie można 🚬🚬 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Września 2023 @mattjah Wyrzuć wszytko, co ma w sobie plechę , pleśń zawiera mykotoksyny, jakie są jednymi z najniebezpieczniejszych toksyn na ziemi, powodują różne nowotwory, więc nie pal tego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatuszkowa93 26 Napisano 19 Września 2023 @mattjahpowodzenia.w zeszłym roku musiałam zakaczyc etap kwitnienia ...wycieciem krzaków... Z plecha nie da się walczyć, jedynie można wydłużyć jej czas w naszych kwiatkach.. Ja tak samo utraciłam swoje kwiatki... Tak czy siak to twoja decyzja.... Co zrobisz... Bo Ja miałam mniej i słabiej, ale robotę w paleniu i tak robiło:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Września 2023 @Kwiatuszkowa93 Palenie tematu z pleśnią to czysta głupota, to droga ku poważnym problemom zdrowotnym włącznie z zaliczeniem zgonu przez własną głupotę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mattjah 1 Napisano 24 Września 2023 Jak narazie tak, idzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach