Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan co to znaczy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 @dziurawy to znaczy ze mozesz sobie zmierzyc wode ktora wyplywa dolem doniczki po podlewaniu. MOzesz dowiedziec sie jakie ec jest w glebie i jakie ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan kiedys stary grower mowil , zebym mial na to wyjebane , bo ? jak lecisz zgonie z tabelka to ec ma sie zgadzac wiec mierzylem tylko raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Września 2023 @dziurawy no pewnie i tak.. ja dalem troche lipy i sie zjebalo. Jakich nawozow uzywasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Września 2023 @ChinQuan nie wiem jak to dziala u innych ale ja jade na canny mineralnych nawozach i tam jest tabelka dasz wiecej ph to zmienia sie ec wiec wszystko ma byc w normie , ale i zdarzylo mi sie podlac woda bez zbijania ph 8 i tez roslinki daly rade , co masz na mysli dales troche lipy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Września 2023 Przy destylowanej wodzie ciężko diagnozować, bo są niecodzienne niedobory jak jakiś cynk żelazo mangan itd Kiedyś chciałem przejść na nią, ale jak widziałem ile cyrku jest z tymi pierwiastkami to odpuściłem Jak miałeś bloki przez zbyt twarda wodę, to wystarczyłoby raz lać destylowaną raz normalną albo zmieszać jedna z drugą i byłoby elegancko Też w destylowanej wodzie ciężko badać pH pamiętaj, najpierw trzeba nawozy potem badanie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 16 Września 2023 @Bob drzewny Kurde szczerze Ci powiem ze dales dobry patent z tym zeby pomieszac np 40/60 z ta woda. Bo moja woda naprawde tragiczna jest.. ale gdybym wymieszal to zawsze bym mogl obnizyc ppm na jakies 250-300 i wtedy powinno byc wszystko ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach