dam1995 11 Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam,czy nawozy Bio bizz można mieszać ze sobą w jednej butelce na przykład call mag z bio grow ,lub Top max z blomm i call magiem w jednej butelce albo bio grow z top max i i bio bloomem ?? Po prostu chodzi mi o te podstawowe nawozy bio bizz męczące jest mieszanie oddzielnie wszystkiego do butelek. Dodatkowo pytanie jeśli na flo 3 tydzień podaje Bloom i top max plus callmag (kontrolnie) czy warto od czasu do czasu podać bio Grow ? Doły liści lekko jasne i chyba brak azotu. A grow ma go najwięcej Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez dam1995 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) A różnie się czyta... ja zawsze walę cały bukiet nawozów w jedną butlę z wodą i tak podlewam. A tam w rozpisce jest, że BioGrow podaje się od początku do końca... Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 3 Sierpnia 2023 @dam1995 Nawozy od BioBizz są na różne etapy wzrostu rośliny, więc wydaje mi się, że nie powinno się tak robić. No chyba że wymieszasz nawozy, które się podaje w tym samym momencie rozwoju rośliny, to wtedy raczej nie ma problemu żeby tak robić. BioGrow można stosować przez cały okres wzrostu i kwitnienia, więc nie ma problemu z tym żebyś to dodawał 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 3 Sierpnia 2023 Ale autorowi chyba nie chodzi o zlanie wszystkich nawozów w jedną butlę i później z niej dawkowanie.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sterydd 23 Napisano 3 Sierpnia 2023 Bio bizz ma podana tabelkę z rozpiską kiedy, co i w jakich ilościach podawać. np. w 5 tyg na 1 litr wody dajesz: 3ml grow ; 2ml bloom i 1ml top max + calmag (od 0.8 do 1,2 ml) Bio grow podawaj do końca uprawy, wszystko dawaj do jednej butli. Jak masz trzeci tydzień flo to podajesz top max, bloom i grow (to trzy podstawowe) + jak wyzej pisałem/ś opcjonajlnie calmag. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 3 Sierpnia 2023 Rozpiska uwzględnia też rodzaj medium (podłoża).... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Sierpnia 2023 @dam1995 jeżeli masz na myśli sytuację, że do butelki 1.5 litra wlewasz wodę, a potem po kolei np biogrow top max calmag do tej butelki z wodą, to jak najbardziej można. Ale jeżeli chcesz wziąć np 300 ml biogrow, 100 ml calmag, 200 ml topmax wlać do jednej butelki, to nie można 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dam1995 11 Napisano 4 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Bob drzewny napisał: @dam1995 jeżeli masz na myśli sytuację, że do butelki 1.5 litra wlewasz wodę, a potem po kolei np biogrow top max calmag do tej butelki z wodą, to jak najbardziej można. Ale jeżeli chcesz wziąć np 300 ml biogrow, 100 ml calmag, 200 ml topmax wlać do jednej butelki, to nie można @Bob drzewny Dziękuję twoja odpowiedź pomogła mi bardzo 🙂 Chodziło o 1,5 litra i podanie do tej wody nawozów 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach