obimichgg 15 Napisano 2 Lipca 2023 Mam pytanie czy 2 takie lapmki się nadadzą do pc box https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-grow-light-do-uprawy-roslin-28w-e27-8425620299 czy lepiej zostać przy świetlówkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 2 Lipca 2023 @obimichgg ledy mogą być świetlówki również @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 3 Lipca 2023 @obimichgg dobre swietlowki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obimichgg 15 Napisano 4 Lipca 2023 a jakie są dobre najlepiej niskim kosztem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Lipca 2023 2700K barwa i 5000K powinna Cię interesować, rodzaj żarówki w dzisiejszych czasach mało istotny, ważne żeby LED i dobry kolor Podrzuć jaki wymiar tego boxa jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obimichgg 15 Napisano 5 Lipca 2023 Wymiary boksa 19x45x48cm wyklejenie folia aluminiowa temperatura stałe 25 stopni wilgotność stała ok 55% ale mam mały nawilżacz . Jest możliwość dodania żarówek z góry lampa led przedstawiona na obrazku to gotowiec z allegro moc znamionowa 50w ale trochę w to nie wierzę ta droga żarówka to żarówka ciepła 2700k 10w . Zastanawia się nad kupnem drugiej żarówki (ta z boksa została mi po starym projekcie ). W planach jest afgan kush auto (podobno dobra dla początkujących i jest niska ) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 5 Lipca 2023 @obimichgg jak mały box, to żeby jak najlepiej go wygospodarować, to musiałbyś na wegu mieć dużo niebieskiego światła, a na kwitnieniu dużo czerwonego światła. Ten gotowiec to chyba i niebieska i czerwona lampa, dlatego fioletowe światło się wydaje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach