LILLY 1 Napisano 30 Czerwca 2023 Co myślicie o roślinkach auto opium i czy można ściąć topa ogolnie listki w dwóch zrobiły się trochę żółte na spodzie i nie wiem czego to przyczyna to roślina żeńska ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Czerwca 2023 @LILLY Brak odpowiednich warunków, bo roślina jest wyciągnięta z powodu braków światła. Płeć żeńska, początkowa faza kwitnienia, nic teraz nie ma sensu ciąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LILLY 1 Napisano 30 Czerwca 2023 Wyciągnięta to znaczy ? Za wysoka ?? Hmm na strychu są światło dobre zniosłam Je do pokoju bo 2 listki zolknely .. dać jakaś odżywkę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Czerwca 2023 @LILLY Wyciąganie, w sensie masz tykę, jaka idzie do góry, bo ma za mało światła, jakiego szuka, dlatego się wyciąga. Konopie to rośliny światłolubne muszą mieć odpowiednie natężenie światła, by się móc prawidłowo rozwijać, energia świetlna to podstawa bez tego nie będzie prawidłowego rozwoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LILLY 1 Napisano 1 Lipca 2023 Co teraz zrobić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 1 Lipca 2023 @LILLY stworzyć warunki, gdzie ona jest uprawiana na strychu? jakie tam światło jest? musi być dobry dostęp do słońca albo jakieś oświetlenie typu LED, CFL, HPS 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LILLY 1 Napisano 1 Lipca 2023 Światło z okien .. jest niby dobre ale nie wiem ze nie za słabe mam dać do nich jakieś odżywki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PigeonHunter69 10 Napisano 1 Lipca 2023 @LILLY więcej światła o ile to możliwe i może jakaś tyczka z bambusu aby uchronić tą patykowatą łodyge przed złamaniem, zwłaszcza jak zaczną formować sie nowe topy.Tutaj dla porównania mój krzak który ma 10h słońca dziennie.Światło odpowiada za fotosyntezę a fotosynteza za "karmienie" rośliny więc dobre oświetlenie jest kluczowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LILLY 1 Napisano 2 Lipca 2023 Dzięki ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach