herb91ert 1 Napisano 26 Czerwca 2023 Witam jak w tytule na liściach pojawiły się białe plamki które po przemyciu liścia schodzą lecz na drugi dzień znów się pojawiają wiecie może co to może być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 808 Napisano 26 Czerwca 2023 Podeślij zdjęcie, jeżeli to jest we wczesnym etapie rośliny, to możesz mieć za wysoka wilgotność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herb91ert 1 Napisano 26 Czerwca 2023 Jutro podeślę bo dziś już po kąpieli są😅 stary farmer kazał mi to olać ale trochę mnie to niepokoji Słuchaj a może to być od cytryny bo miałem dookoła powkladane na mrówki ale mrówki dalej chadzaly mimo to więc wyjebalem cytrynę😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 808 Napisano 26 Czerwca 2023 @herb91ert ciężko powiedzieć, zależy jakie to kropki i w jakim miejscu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herb91ert 1 Napisano 26 Czerwca 2023 No wyglądają bardziej jak jakiś osad bo jak ścieram je to ich nie ma. Np wczoraj wieczorem starłem i nie było dziś wieczorem patrzę znów są liście od spodu zdrowe z góry też ogólnie idą dobrze tylko od wczoraj zauważyłem ten osad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Czerwca 2023 @herb91ert Jak jesteś w stanie je zetrzeć to musi być jakiś osad, jakby to był problem związany z żerowaniem, jakiegoś pasożyta, lub objaw choroby to zetrzeć by się tego nie dało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 808 Napisano 27 Czerwca 2023 Kiedyś o tym coś czytałem, pewnie chodzi Ci o takie jakby nitki wełny bardzo drobne głównie na końcówkach liści? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herb91ert 1 Napisano 27 Czerwca 2023 Nie to nie wygląda jak nitki tylko takie okrągłe plamki. Wieczorkiem podeślę fotki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herb91ert 1 Napisano 27 Czerwca 2023 Siemanko poniżej zdjęcie jak to wyglada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 808 Napisano 27 Czerwca 2023 @herb91ert też to miałem, a nadal nie wiem dokładnie co to, zawsze na młodych liściach się pojawiało i potem już nigdy, to może przez wilgoć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herb91ert 1 Napisano 28 Czerwca 2023 No tu właśnie na starych się pojawia nie na nowych dobra chuj tam nie ma co brać do głowy l. Dzięki za pomoc😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach