Lolamator 34 Napisano 24 Czerwca 2023 Witam, jest to moja druga uprawa automatów i postanowiłem założyć relacje Jest to pierwszy dzień od wykiełkowania. Jak urosną bedą miały 4 piętra liści zamierzam wprowadzić trening LST. Więc: Box 60x60/140cm Światło 24/7 pierwsze dwa tygodnie póżnej 16/8 Wilgotność 40-60% Temperatura 26-29cel Nawozy: Bioobizz (bedzie lany do dwóch roślin) Hesi (pierwszy raz bede używał nawozów tej marki, bedzie lany do jednej) Lampa: Led 100w UFO Nawilżacz jakiś z allegro nie ma sterownika tylko 3 tryby pracy Miernik ph Adwa AD12 Wentylacja 1x wentylator mieszający 1x wentylator "wyciągający" (jest zamontowany u góry boxa) 1 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 24 Czerwca 2023 (edytowane) @Lolamator wilgotność musi hyc minimum 65% i już świec na rośliny przy takim niskim namiocie powinieneś wywalić filtr i wentylator za box i tylko rurę wprowadzić od góry a czemu światło 16/8 a nie 18/6 Edytowane 24 Czerwca 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Czerwca 2023 To już drugi raz to mniej więcej wie jak może rosnąć, może wyrobi z wysokością. A masz największy grower Cali pisze, że on pierdoli nawilżacze bo nic to nie daje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 24 Czerwca 2023 @WBB No właśnie tez tak słyszałem ze nawilzacz jest zbędny najważniejsze żeby wilgotność była 50% ale czy to prawda to nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Czerwca 2023 Myślę że kwestia skali ciekawe czy Cali hodował kiedys kilka plantow . Ja miałem w namiocie 20 sadzonek pomidora i zacząłem kiełkować 4 MJ to też nie dawałem nawilżacza . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 24 Czerwca 2023 48 minutes ago, Monako said: @Lolamator wilgotność musi hyc minimum 65% i już świec na rośliny przy takim niskim namiocie powinieneś wywalić filtr i wentylator za box i tylko rurę wprowadzić od góry a czemu światło 16/8 a nie 18/6 Przy wcześniejszej uprawie maiłem tak ustawione światło, ale teraz moge zrobić spróbować dać 18/6. We wcześniejszej uprawie wydaje mi się że szczyty były ok a trpoche niżej jednak słabo doświetlone zastganwiam się czy na flo dokupić jakąś lapke i dać od boku coby światło niżej tez dochodziło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Czerwca 2023 Jak masz 100W leda, to celuj w 20/4 świecenie, da Ci to dodatkowe 4 godziny ładowania światła w roślinę w porównaniu do 16/8. Na 0.36m² 100W będzie nieco za mało na kwitnienie, żeby rozkręcić pełny potencjał, więc potrzebujesz jak najdłuższego okresu święcenia względem ciemni. Czyli w skrócie jak będziesz świecił 20/4, to tak jakbyś świecił 16/8 ale 120W lampą Oczywiście tak mocno upraszczając I uwaga na te doniczki, mi zdechły 3 sadzonki jednocześnie, bo zaatakowała pleśń doniczki torfowe @Lolamator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 25 Czerwca 2023 Czesc, jezeli przyjmujesz rady od internetu to: daj jej cykl chociaz te 3h ciemni powodzenia. oswietlenie jest git. zebrales cos z pierwszej? pzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 2 Lipca 2023 On 6/25/2023 at 7:26 AM, Hawudepiasz said: Czesc, jezeli przyjmujesz rady od internetu to: daj jej cykl chociaz te 3h ciemni powodzenia. oswietlenie jest git. zebrales cos z pierwszej? pzdr z pierwszej coś tam zebrałem ale bez szału wyszło mniej wiecej po 30 z krzaka Update: po 8 dniach przesadiłem do większych docelowych donic u jednej pokazły się jakieś plamki na liśćiach może to być nie dobór azotu jak dla mnie chociaż nie jestem pewien przy nastepnym podlewaniu dam im troche cal maga. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Lipca 2023 @Lolamator wypisales wszystko git ale o ziemi jaka dales zapomniales napisac , tak tak brakuje im wapnia i magnezu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kordi44 14 Napisano 2 Lipca 2023 Ta ziemia wygląda, że jest dobrej jakości. Możliwe jest, zeby po tygodniu Roślinka już wykazywała niedobory? Obstawiam, że tam jest problem z pobieraniem składników odżywczych przez roślinę z ziemi. Masz dobry miernik ph, więc obstawiam, że lejesz jej odpowiednią wodę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 2 Lipca 2023 Ziemie mają biobizz light mix, ph wody 6,5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Lipca 2023 @Lolamator ja dalem pierwszy nawoz po 4 tyg dawalem jedynie ukorzeniacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kordi44 14 Napisano 2 Lipca 2023 20 minut temu, dziurawy napisał: @Lolamator ja dalem pierwszy nawoz po 4 tyg dawalem jedynie ukorzeniacz Tak jak pisze @dziurawy. Na twoim miejscu @Lolamator nie dawałbym im nawozów, poza ukorzeniaczem. Polecam mycoterre pandora, nie jest droga. Zobacz u mnie w fotorelacji, też mam ziemię biobizz lightmix i gorsze warunki niż Ty, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 2 Lipca 2023 (edytowane) Żadnych nawozów ona nie potrzebuje, conajwyzej jakieś stymulatory czyli ukorzeniacze itd w rozsądnych dawkach Wszystkie rośliny mają takie objawy? Też czy przypadkiem nie przelane są? Na takim stadium to powinieneś podlewać ze 100ml w odległości 5cm od łodygi lejąc powoli, najlepiej w kółko Wilgotności im też brakuje, powinno być z dobre 65, a to możesz na różne sposoby osiągnąć Edytowane 2 Lipca 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 4 Lipca 2023 Tylko jedna ma te plamki pozostałe wyglądają ok Dziś podlewałem do dwóch dałem 1l wody i 2ml biogrow biobizz. do jednej poszło 1l wody i 1ml hesi TNT Eksperymentuje dopiero z nawozami hesi zobaczymy jaka bedzie różnica zdjecia postaram wstawiać co tydzień 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) Dzień 14 Światło 18/6 temperatura 26 wilgotność 70% Na tą chwile wygląda to tak. dwie dziewczyny dostały już bio grow i cal mag a trzecia TNT w dawkach zalecanych przez producenta. Nie długo zaczynam LST. Edytowane 8 Lipca 2023 przez Lolamator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 9 Lipca 2023 @Lolamator daj jej jeszcze z 2-3 dni czasu, żeby ten górny węzeł się wykształcił i wyciągnął, bo inaczej będziesz miał kapustę i szczyt na szczycie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 11 Lipca 2023 Dzień 17 Wleciało LST na razie u jednej panienki, pozostałe zaczne za trzy dni. Co o tym myślicie coś poprawić czy zgodnie ze sztuką wykonane ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Lipca 2023 @Lolamator według mnie dobrze, ale będzie trzeba często poprawiać pamiętaj. I staraj się żeby łodyga była cały czas odsłonięta, liście na bieżąco odginaj dodatkowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach