zoyaxxy 1 Napisano 30 Maja 2023 Czy coś z tego jeszcze będzie? Przy treningu lst, pękła łodyżka i wisi na kilku włoskach. Podkleiłam taśmą i uwiązałam w pionie ale zaczęła więdnąć, czekać czy nic z tego nie będzie? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Maja 2023 @zoyaxxy jeżeli skleiles łodygę w taki sposób, że jeden koniec pasował do drugiego i zrobiłeś to w miarę szybko (nie po godzinie), to powinna przeżyć roślina, jedynie to ogromny stres dla niej. Ale zawsze może się nie udać niestety @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoyaxxy 1 Napisano 30 Maja 2023 (edytowane) @Bob drzewny skleiłam w przeciągu jednej minuty tylko martwi mnie fakt, że zaczęła więdnąć. Nie wiem czy to ze stresu, czy już padła. Spryskałam liście od spodu asahi sl. Dziękuję 😊 Edytowane 30 Maja 2023 przez zoyaxxy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Maja 2023 @zoyaxxy wrzuć zdjęcie miejsca sklejenia zobaczymy jak wygląda łodyga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoyaxxy 1 Napisano 30 Maja 2023 @Bob drzewny Coraz bardziej obwiędnięta ale nie wiem czy to też nie wina tego, że zaraz gaśnie światełko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 31 Maja 2023 (edytowane) @zoyaxxy nie możesz jej rozdzielać, ona ma być tak sklejona jak np człowiek kiedy go zszywają, wszystko ma do siebie przystawać bez żadnych przerw, bo inaczej nie ma najmniejszej szansy na zrośnięcie. Gdyby Ci zszyli rękę, a Ty byś ściągnął szwy po 20 godzinach, to ciężko byłoby żeby rana się zagoiła Edytowane 31 Maja 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoyaxxy 1 Napisano 31 Maja 2023 @Bob drzewny oczywiście, źle zrozumiałam Twoją wiadomość i dlatego rozkleiłam... @Bob drzewny cała góra padła. Roślina pękła nad 2 piętrem liści. Wyrzucić i wrzucić nowe czy zostawić i może wypuścić nowe. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 31 Maja 2023 @zoyaxxy zostaw tylko podlej dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach