GreenParadise 6 Napisano 12 Maja 2023 Siemanko, wiecie może ile tak +/- ciepła wytwarza lampa hps 250w? Mam miejscówe ale jest ona, jakby to ująć w piwnicy i mimo tego że na polu jest ciepło to tam jest temp. 13° Więc ile ciepła taka żarówka wytwarza i czy wy widzicie sens w ogóle kombinowania z tą miejscówą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 12 Maja 2023 @GreenParadise trochę słabe miejsce bo warunki musza być sterylne dla tej rośliny najlepiej pomieszczenie jak mieszkalne ale mieszkanie tez nie jest dobre lepiej garaż nie użytkowany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 12 Maja 2023 (edytowane) To też zalezy jaki box i jak tam chcesz świecić, jak wentylować... 18/6, 24/0. Jak zgasisz lampe to dosyć szybko w boxie będzie też te 13 stopni. Ja lecę 400W w trudnych warunkach i zimą musiałem 24/0 świecić... 250W krótki czas świeciłem więc nie mam ogarniętego ale też dosyć tego ciepła ona daje. ps. czy to bez boxa ma iść? Bez boxa to się chyba nie uda... Edytowane 12 Maja 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenParadise 6 Napisano 12 Maja 2023 Taki pseudo box planuje jakiś stelaż i folia mylar, uprawa wertykalna 1x1m 24/0 mówisz, czy roślinki to zniosą, nie potrzebują choć chwilę nocy? Jak u ciebie to wygląda? @hubert2020 jakoś brudno tam nie jest, pozamiatać trochę i nawet bym mógł tam mieszkać xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 12 Maja 2023 6 minut temu, GreenParadise napisał: 24/0 mówisz, czy roślinki to zniosą, nie potrzebują choć chwilę nocy? Jak u ciebie to wygląda? Ale to tylko przy automatach tak możesz.... u mnie tak to zniosły, że ok 40g suchego z krzaka dały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach