ColderVoid 36 Napisano 8 Kwietnia 2023 Fotorelacja utworzona od razu po zerwaniu pierwszych okazów. Aktualizacje będą robione po wysuszeniu całego pierwszego rzutu i ponownie po zerwaniu z drugiego rzutu i następnych. Okres uprawowy: od zalania do pierwszych pinów: 26 dni od pinów do zbiorów: 5 dni (plus jeden dzień żeby pozostałe podrosły) Klimat: Temperatura powietrza w dzień: stała 21°C Temperatura powietrza w nocy: stała 18.5°C Dodatkowa mata grzewcza pod growkitem: noc/dzień 23°C Wilgotność: duża (bez dokładnych odczytów w worku) Światło: półmrok za pomocą przykrytej w 95% lampki led (nie potrzebują dużo światła) Etapy: Nadziewanie substratu odkażonym widelcem po całej powierzchni Moczenie przez 50 min i odlanie wody Włożenie substratu do worka uprawowego wraz z 200ml ostudzonej przegotowanej wody Nie wietrzyłem growkita ponieważ worek uprawowy posiadał filtry HEPA więc wietrzenie było niepotrzebne. Zdjęcia od pojawienia się pierwszych pinów: Dzień 1 Dzień 2 Dzień 3 Dzień 4 Dzień 5 O finalnym wyniku zbiorów będę informował w następnej aktualizacji po wysuszeniu całego rzutu. (Czyli za około 2/3 dni) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 808 Napisano 8 Kwietnia 2023 Omatko co to za wariaty, aż pogrzebie w internecie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ColderVoid 36 Napisano 11 Kwietnia 2023 Udało się wychodować jeszcze jednego, niestety troche mniejszego ale lepsze to niz nic Podsumowanie pierwszego rzutu: Pierwsza połowa: 85.73 mokrego / 11.36 suchego Druga połowa: 71.23 mokrego / 9.82 suchego Razem: 21.18 suchego w formie proszku, zmiksowane fajne nakłada sie na kanapeczki. Dla zainteresowanych suszeniem w suczarce do żywności - temp: 40°C, czas: 12h 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach