jan Kowalski 2 Napisano 2 Kwietnia 2023 Witam. Zacząłem trening LST i mam pytanie czy pierwszy krok zrobiłem dobrze tzn czy tak jest okay jak je zgiąłem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Kwietnia 2023 @jan Kowalski powinieneś mieć posadzoną rosline przy krawędzi przy tak małych doniczkach i wtedy kłaść ją w tą stronę, gdzie jest więcej miejsca. Teraz będzie Ci ciężko główną łodygę bardziej trenować, bo nie będziesz miał jej do czego podczepić, chyba że będziesz kombinował z jakimiś obciążnikami na podłodze boxa. Chyba że zamierzasz przesadzać je do większych? I warto żebyś zrobił tak, żeby łodyga na długości z 2cm powyżej gleby była prosta, a dopiero w dalszej części im bliżej szczytu coraz bardziej nagięta, czyli powinieneś ją teraz uwiązać czymś tak z 2 cm powyżej poziomu gleby i starać się odciągać ją w przeciwną stronę niż szczyt patrzy. Ale rób to powoli na przestrzeni tygodnia, bo przy tak chudej łodydze jak przesadzisz to po prostu się złamie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan Kowalski 2 Napisano 4 Kwietnia 2023 @Bob drzewny dziękuję ,tak będę przesadzać je do większych doniczek jeszcze .natomiast u jednej z roślinek zaczęły skręcać się listki i końcówki robią się żółte. Roślinki są też trochę przelane ,moja wina ,teraz zraszam je tylko woda lekko i przesuszam . Moj bubble kusi czyli największą roślinka też ma przebarwienia na liściach ,czy to przenawożenie? Podlewalem woda z odzywkami canna ,na 3 l wody dałem po 10 ml A i 10 ml B canna Coco ,pH 6,7 .teraz spryskuje je sama woda bez odżywek . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 5 Kwietnia 2023 Nie używałem mineralnych nawozów, ale dawki wydają się dość spore, sprawdziłeś dokładnie jakie mają być? I też jak są przelane nie ma sensu ich pryskać jeszcze dodatkowo, nie pomoże to roślinie, bo roślina ma wyciągać wodę z gleby 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan Kowalski 2 Napisano 2 Maja 2023 Hej ponownie przychodzę z zapytaniem czy mogę roślinki nadają się żeby zamontować im siatkę , są po treningu LST. Minęło dwa miesiace odkąd wykiełkowały. Zastanawiam się czy przed zamontowaniem siatki robić topping teraz czy dać siatkę i tyle . Chodzi mi oczywiście o te cztery duże roślinki. Z góry prxepraszam za jakość zdjęcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 3 Maja 2023 @jan Kowalski siatkę można zamontować jeśli masz zamiar dać im jeszcze trochę wega żeby miały czas na rozrost 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 3 Maja 2023 dobrze jest byle nie naginaj jak podlane są na sucho najlepiej btw niedobory wychodza daj azotu pannom 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan Kowalski 2 Napisano 4 Maja 2023 Hej zamontowałem siatkę czy jest okay ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Maja 2023 @jan Kowalski wydaje mi się że trochę za wcześnie, mało Ci ona da na tym etapie roślin, dlatego też LST nie robi się np w 1 tygodniu życia rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan Kowalski 2 Napisano 16 Maja 2023 Siemak wracam ponownie moje panny rosną jak szalone, przerzuciłem się na odżywki shogun a+b i odrazu widać że Lepiej się czują niż wcześniej kiedy podlewalem je canna ale to dlatego że miałem te odżywki już trochę czasu (parę lat )i wiem że były już po terminie,ale nie o tym teraz .... moje pytanie to tylko jak sądzicie czy przerzucać już na flo czy dać im jeszcze z tydzień weg ? Mam je od 28.02 także już niedługo będą 3 miesiące . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Maja 2023 @jan Kowalski 3 msc ??? co ty gadasz ???!! niesamowite wejdz do mnie i zobacz co ja mam po 35 dniach ??!!! u mnie przez noc urosna 4 cm a twoje to chyba cale maja 25 cm takie malutkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach