Przedzior 239 Napisano 6 Maja 2023 A ten higrometr do gleby też tego nie zmierzy odpowiednio? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Maja 2023 @Przedzior nawet nie rozmyślałem nad zakupem tego typu rzeczy, ale jeśli masz możliwość mierzyć to możesz się bawić. Natomiast nawet nie podpowiem o jakich wartościach mowa 😁 ja to robię na czuja, taki już ze mnie typ 😁 ale mam nadzieję w sumie, wszystkie złe nawyki oraz moje błędy mam zidentyfikowane. Teraz z doświadczenia ich nie popełniać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 6 Maja 2023 @grolsch3 masz może jakieś doświadczenia z living soil poza uprawa zielska? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Maja 2023 @Przedzior ziomek z uprawą mam pierwszy raz do czynienia teraz, w uprawie zielska. Wcześniej jak miałem coś zrobić na działce (rodosy i inne takie), za dzieciaka bo rodzice prosili to wolałem się uczyć do sprawdzianu (kurwa wymyślonych innych rzeczy). Do dziś nie lubię gleby i władania tam rąk. Serio. Ale robię to bo bardziej od nienawiści do brudu większym uczuciem dążę marihuanę. I jest to miłość 😁 serio nie mam, ale uważam że do wszystkich roślin się to tyczy. Wiadomo jedna lubi bardziej zasadowo druga bardziej kwaśne. Ale każdy rodzaj gleby da się stworzyć. Przynajmniej tak myślę, musiałbyś poskakać po forach typowo botanicznych. Może ktoś tam stosuje. Chociaż znając charakterystykę człowieka to kupi wszystko co ma na worku napisane, ważne żeby było łatwiej 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 8 Maja 2023 siema. te dzdzownice masz pierwszy raz w donicy czy juz to stosowales? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Maja 2023 @Hawudepiasz cześć prawie dwa lata dla mnie pracują, ale nie oddam ich, znajdź sobie swoje 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 8 Maja 2023 Nie podjadaly korzeni przypadkiem? szczegolnie, jak juz bryla korzeniowa byla dobrze rozwinieta? dzieki za odp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Maja 2023 (edytowane) @Hawudepiasz nie, w tym typie uprawy to niemożliwe, natura robi swoje. Zobacz na zdjęcia powyżej jak czyściłem korzenie z kostek do klonowania root riot, w których też kiełkowałem nasiona 🙈 odróżnisz brązową kostkę od czarnej ziemi. Zobacz jaki nieładny korzeń z wysokości kostki wygląda, prawie koloru kostki, a poniżej śnieżnobiałe korzenie z gleby. W której są robaki i dżdżownice. One właśnie są po to żeby zjadać i rozkładać już nieżyjąca materię organiczną. Na przykład zgnite korzenie. A tak w ogóle to pierwsze słyszę żeby dżdżownica podgryzała jakikolwiek korzeń 😉 Edytowane 8 Maja 2023 przez grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 8 Maja 2023 @grolsch3 na forach ogrodniczych polek ogrodniczek pisali, ze to bardzo kiepski pomysl jezeli chodzi o stosunek objetosci ziemi i korzeni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Maja 2023 @Hawudepiasz @Hawudepiasz za każdym razem jak wyciągam bryłę korzeniową z growbaga to odnoszę inne wrażenie. Zostanę przy swoich doświadczeniach, ale dzięki za info 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Maja 2023 Tu też była sesja, czekam jak głupi na faceta 😁 a jak nie będzie to będzie jaranie zamiast pestek 😁 2 x congo ace seeds 3 x flubber la plata seeds 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 11 Maja 2023 Mam jajcarza flubber♥️ przesadzone do skrzynki 10l, 5in1🤭😉 skrzynka bardziej znana 'dłuższym' userom😁 w niej trochę kokosu, perlitu i ziemia od dżdżownic. Lampa z 13/11 na 12/12. Zobaczymy jak pójdzie dalej. Pozdro 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 19 Maja 2023 Szkoda że w totka tak mi nie szło obstawianie. Na początku fotorelacji napisałem że najlepiej jakby się trafił jeden męski flubber a reszta pań... No i kurwa tak trafiłem 🙈 wysokości nie są imponujące ale to przez mały korzeń (już nie będę się wynaturzał odnośnie kostek w których startowałem) ale na szczęście nie o plon chodzi a o przećwiczenie 1 raz regularow i kilka nasion na zaś. Pozdro 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Maja 2023 Męski flubber sypie pyłkiem. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 26 Maja 2023 Daje tydzień męskiemu osobnikowi, później wyrywam na pokarm dla robaków. Swoją misję spełnił. 2x flubber 2x congo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 30 Maja 2023 Mężczyzna zasilił pryzmę z dżdżownicami. A flubber jak reklama producenta mówi to serio maszyna do sypania tricho. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Czerwca 2023 Tak wrzucam żeby było. Lampa około 35cm nad szczytami. No i czekam 🖐️ Congo Flubber 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 16 Czerwca 2023 Trochę przesuszałem medium, poszły bakterie w ruch. A tak ostatnio robię im często prysznic. FLUBBER CONGO 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach