Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) Joł😎 czas pędzi nieubłaganie. Szkoda życia na nudę, trzeba testować. Gleba i osprzęt - living soil. Przed zasadzeniem w dołek mycoterra mikoryza i bakterie. Lampa ledam max będzie 105w. Wiatraki pc jako mieszak i wyciąg. Growbag 39l. Domek 0.25m/h130. Pestki - poniżej odmiany. Chodzi o to żeby urozmaicić życie. Pobrać klony i wchodzić w tajniki głębiej. Bez outa w tym roku. Klony do nauki własnych pestek. Phantom OG zniknął z klasera Barneys, info z pierwszej ręki 😉 więc jeśli wszystko pójdzie gładko to S1, chciałbym Nevilles Haze popylić to co zostanie sklonowane. Taki plan, trzymajcie kciuki. Starszaki z greenhouse seeds mają 2.5 tyg i stanęły w miejscu, młodziaki 2 dni z reszty pestek. 2.5 tyg - Greenhouse seeds: Nevilles Haze(środek) Holy punch x 2 (krawędzie) Barneys farm: Phantom OG, Shiskaberry(łupina nie chciała zejść i lekko ją uszkodziłem crushingiem, ale leci powoli do przodu - foto) Sensi seeds: Skunk 1 Gnomes garden: Grandaddy black Trening - młodziaki na v2, starszaki się zobaczy. Haze zostanie ścięty najpóźniej, tu pewnie wjedzie łamanie na flo. A stanęły w miejscu bo gleba jest coraz bardziej żywa, chłonna i jak myślę że jej się nauczyłem to się grubo mylę. Dam im kilka dni i ścinam łby. Dużo mam gleby do podsypania, popiół dokładnie przed flo dopiero. Uczę się na błędach 😂 więc te starsze pewnie pójdą na minimum 4 pały. Pozdrawiam 🖐️ Edytowane 10 Marca 2023 przez grolsch3 1 3 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 10 Marca 2023 @grolsch3 no zobaczymy co tam wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 10 Marca 2023 @grolsch3 Przesadszasz je później do osobnych doniczek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Marca 2023 @Boogie nie @Tester oby coś dobrego i mocnego 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Marca 2023 I to jest to coś co uwielbiam 🙂 jebać system i jechane do przodu 🙂 Grow BAG coraz głębszy się robi widzę 😄 ...na testy go.. !!! głębiej.. i głębiej.. ..w opór go 😎 Koncept godny uwagi 😝😃😶 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 11 Marca 2023 9 godzin temu, Mr.Green napisał: Grow BAG coraz głębszy się robi widzę 😄 Rozciągnął się po 1 grow 😁 9 godzin temu, Mr.Green napisał: Koncept godny uwagi 😝😃😶 Dziękuję 🖐️💨 pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 11 Marca 2023 @grolsch3 a co to za ścianka wspinaczkowa w growboxie po prawej stronie 🙄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 11 Marca 2023 @Katastrofedens ścianka wspinaczkowa dla dżdżownic🤭 w nocy nakurwiaja ćwiczenia, jak dotkną kabla to game over. A tak serio to kabel grzewczy żeby zapewnić optymalne warunki dla dziewczyn👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 11 Marca 2023 @grolsch3 spoko to zrobiłeś równomiernie fajnie rozliczyłeś napewno spełnia swoje zadanie 🙈 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 12 Marca 2023 Trzymam kciuki. Chętnie będę zaglądał 🫵 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 12 Marca 2023 @grolsch3 Nie boisz się, że korzenie zaczną walczyć między sobą i będą karłowate? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Marca 2023 @ZielonyTabaluga tego się nie boję, serio. Nie mówię, że dziać się tak nie będzie. Po prostu ma sobie rosnąć, a co urośnie i ile to sie obejrzy na koniec. Z takich metraży i tak kokosów nie ma 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 13 Marca 2023 Aż sam jestem ciekawy, w takim razie czekamy co to będzie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 14 Marca 2023 Staram się nie przeszkadzać. Na tych starszych z problemami z korzeniami lekka poprawa w kolorze nowych i górnych liści. Nowe koleżanki też coś się ruszają do góry, każda w swoim tempie. Więc mam nadzieję na nowy start. Dorzucone awokado, a w nim fusy z kawy i z herbat, jabłko, pokrzywa i skrzyp. Warunki typu temperatura i powietrze też poprawiłem. Obserwuję i łapie za to grow bucha. Pa 🖐️ 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) Czy mógłbyś napisać jak przygotowałeś glebę? Chodzi mi co dałeś do niej, jak długo ja gotowałeś. @grolsch3 Coś doły zaczynają szwankować, głodne albo blokada Edytowane 15 Marca 2023 przez Truman @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 15 Marca 2023 9 godzin temu, Truman napisał: Czy mógłbyś napisać jak przygotowałeś glebę? Chodzi mi co dałeś do niej, jak długo ja gotowałeś. @grolsch3 Coś doły zaczynają szwankować, głodne albo blokada W sumie nie mam tajemnic i podzielę się takimi informacjami, a co. Nic odkrywczego, może poza skamieniałymi algami. Zresztą jakby przejrzeć moje fr to wszystko podawałem. Do rzeczy. Nie gotuję ziemi w sensie purystycznym. Często je mieszam. Mam dwie pryzmy budowlane 80l. Proces przebiega następująco. W jednej gleba zużyta po grow, z całym systemem korzeniowym, jest przesuszana, rozbijana i wzbogacana o specyfiki ze zdjęcia. W zależności co chce sprawdzić w medium w kolejnym grow. A sypie nie więcej niż po dwie garści każdego z wybranych na daną chwilę specyfików. Nigdy nie odmierzam. Później utrzymuję wilgoć. Karmie robaki i wszystko co żyje w glebie tym co mam pod ręką. Warzywami, owocami, kartonem, kawą, herbatą... Wszystko co organiczne. Byłem po roztopach w lesie na spacerze i trochę liściastych elementów poszycia przyniosłem również. Cały czas się uczę i nie stoję w miejscu. Taka dyscyplina grow że poza USA to mało co można byłoby się nauczyć. A i tam czasami wydaje mi się że żyją stereotypem uprawy. W pryzmach znajduje się 50l biobizz lightmix, 25l batmix plagrona. Coco biobizz 50l i około 30l cocobrix plagron. Dygresja, jeśli chodzi o medium, to tylko moim skromnym zdaniem plagron góruje nad biobizzem i w ziemi i coco, jeśli chodzi o jakość. A u mnie odpadki, perlit, słoma i bardzo dużo marihuany. Nawożę częścią wiatraków z pierwszych czyszczeń na indukcji i flo. I tak to się gryzie ze sobą już ponad rok. Chciałbym wystartować, ale to pod koniec roku raczej, z kolejnym kompostownikem / pryzmą typowo cytrusową, takie wyzwanie przede mną sobie stawiam. Dzięki za pytanie. Pozdrawiam 🖐️ A te doły to przelane. Za bardzo nawilżyłem glebę, trzymałem wysoko rh i korzenie podgniły. Liczę że po przesiadce po czasie odbija. Glebę którą stworzyłem można nazwać bardzo ciężką i mega absorbująca wodę. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 15 Marca 2023 @grolsch3 widzę, że wiedzę masz i fajny zapał, zaciekle kibicuje sukcesu w organicznym grow. Z mojego doświadczenia palm ash tree jest cholernie ale to cholernie mocnym specyfikiem, udało mi się nawet parę krzaków tym popalić 🤣. Jeśli chodzi o twój styl to fajny kanał na yt jest "Living Soil" gorąco polecam gościu wie o czym mówi i pokazuje efekty swojej wiedzy. Bardzo wiele się nauczyłem od tego Pana. Jeśli chodzi o prochy uzyzniajce, spróbuj takich rzeczy jak mączki kostne, suszona krew, suszone algi itd. Wychodzi grosze na kg kupowane a to samo jest w tych "pseudo markowych produktach". Ja trochę w inna stronę poszedłem lecę w hydro i na solach, ale ostatecznie liczy się wynik, dobra zabawa i oczywiście smaczny buch. Dużo sukcesu Pozdrawiam hydro maniak 💦 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 15 Marca 2023 @Truman też mam właśnie grow za sobą co popiołem poblokowałem na wegu potasem i odbiło się na koniec wielkością szyszek🤦♂️ tak bez skromności, nie podglądam za bardzo nikogo już, tylko uczę się na błędach. Ale jest ich tam sporo. Ja od siebie gościa polecam knf garden. Lubię go i dużo mi swoimi wrzutami podpowiedział. Bo szukać i dochodzić lubię sam. Mało kto mówi wprost, dużo też jeszcze szuka po omacku. My też musimy cały czas do przodu, takie życie 😁 a smaczny buch jest najważniejszy dla mnie w tej zabawie 🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Truman 103 Napisano 15 Marca 2023 @grolsch3 herbatki kompostowe stosujesz jakieś? Używasz melasy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 15 Marca 2023 @Truman no od początku stosuje herbatki, w formie dżdżownic kompostujących w medium i wody ze zraszacza. Bakterie i inne skoczogonki czy nicenie w glebie to gotują później 🙈 sorry, musiałem. Oliwa z oliwek za mocno wjechała 😁 Jak ktoś stosuje uprawę bio typu tabletka to może stosować herbatki. Jak ktoś chce tak uprawiac. Spoko. Wystarczy humus za 20zl, z 2-3 butelki na grow. Jak ktoś chce może napowietrzać. Ja mam to na żywo, na żywo mi kompostują. Aktywne gówienka są wspierne przez armię innych wspomnianych przetwarzaczy, dorzucam bakterie w proszku i leje odstaną wodę. Czasami coś do niej do dodam. Z płynnych algi biobizz, pokrzywa gnojówka lub knf, aloes prosto wyciśnięty lub knf. Nie stosuje mączek kostnych(jak dodaje biobizz premix to jedynie, zbudowany jest w oparciu o te mączki plus bazalt), same warzywa i owoce. Wspomniany wermikompost. Mam dostęp do świeżego kurzaka, nie chce na razie stosować jak kolory w roślinach są ok. Chyba że ja coś po drodze zjebie. Więc uważam glebę za dobrą w npk, dosypka k na 2 fazę flo. Chciałem kiedyś kupić melasę, ale nie poszedłem w tę stronę. Kwasy huminowe podaje do gleby w posypkach, a czasami zarzucę w kroplach od ghe mają bio skoncentrowane lub po prostu za pomocą fermentu. Innych cukrów nie używam. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach