Czujny87 16 Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Cześć mam pytanie czy woda utrzymuje pH ? i mam taki problem ze woda kranowa ma 8 pH po odstaniu 24 h Jak ja filtruje to ma 5,6 jak wy utrzymujecie pH w granicy 6/6.5 ? i dużo mam podlewać sadzonki które jeszcze nie wyszły z ziemi doniczki 14 l ? I czy łac wokół czy na nasiono ? Edytowane 25 Lutego 2023 przez Czujny87 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 25 Lutego 2023 Spróbuj podgotować wodę przez 5 min w garnku i potem łyżka czy gazą ściągnij osad z powierzchni wody i potem po odstaniu zerknij ile ma pH. A co do podbicia pH to najłatwiej chyba kupić w growshopie buteleczkę do podbijania w górę pH, a jak nie to gdzieś tu na forum są bardziej naturalne sposoby, ale mniej trwałe. A co do podlewania to nasiona raczej podlej wokół, a jak już wyjdzie to po całej doniczce podobno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Czujny87 napisał: i dużo mam podlewać sadzonki które jeszcze nie wyszły z ziemi doniczki 14 l ? I czy łac wokół czy na nasiono ? lej na nasiono i wokół, musi być wilgoć żeby roślina wykiełkowała Edytowane 25 Lutego 2023 przez Kibic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) @Bob drzewny a jak już masz pH 6,3 to ona spadnie bądź się podwyższy czy stoi w miejscu ? mam nawóz canna pH - i czy on służy do regulacji wody ? Czy do ziemi ? Edytowane 25 Lutego 2023 przez Czujny87 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach