sopel 88 Napisano 18 Lutego 2023 Dla jednej rośliny w growboxie 35x35x120? Chodzi o to żeby zostało jak najwięcej miejsca dla roślinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Lutego 2023 @sopel zastosuj płaską jakąś i te kilka cm żeby było z 10cm, 120cm to nie tak mało trenujesz roślinę i spokojnie się zmieści 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 18 Lutego 2023 @Tester Nie wiem czy zakładać osobny temat ale potrzebuje pomocy albo naprowadzenia w montażu tego co mi przyjechało bo namiot ma 120 a jak zobaczyłem te rzeczy co mi przyjechały to się kurwa za głowę złapałem gdzie ja to wsadzę? 🤣 Jak to ma być? Filtr pod sufitem, wentyl - sterownik wychodzący na zewnątrz z dziury, pod filtrem lampa? Jak lampa będzie blisko rośliny to podobno będzie ona rosła zbita ale to chyba w niczym nie przeszkadza, prawda? @Tester o co chodzi z trenowaniem rośliny? Nie mogę znaleźć posta na ten temat albo czegoś nie ogarnąłem 😅 @Tester przenieś proszę ten wątek do innego działu jeśli uważasz. Chyba, że jesteś w stanie mi bezpośrednio pomóc.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Lutego 2023 (edytowane) 34 minuty temu, sopel napisał: o co chodzi z trenowaniem rośliny? Dla początkującego LST... Low Stress Training. Drutami łapiesz roślinę i nie pozwalasz jej rosnąć w górę tylko prowadzisz "w poziomie" tak jakby wokół doniczki 😉 Edytowane 18 Lutego 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 18 Lutego 2023 @WBB a na jakim etapie to się wyprawia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Lutego 2023 Różnie robią z tego co widziałem. Ale jak roślina ma z 15-25cm już można. Bo później jest większy problem jak łodyga robi się zbyt gruba. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 18 Lutego 2023 @WBB a gdzie można podejrzeć taki proces? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Lutego 2023 (edytowane) W naszych fotorelacjach na forum np. Albo na youtubie... Wpisz: lst cannabis albo coś tego typu i masz. Nie musisz mieć po polsku... Ps: tu moje pierwsze, trochę nieudolne LST 🙂 Ja nie lubię tego cienkiego zielonego drucika. Wolę kabel od prądu 1.5mm2 a do unieruchamiania łodygi nawet 2.5mm2 Edytowane 18 Lutego 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 18 Lutego 2023 @WBB a jak widzisz podłączenie tego mojego sprzętu w boxie?😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Lutego 2023 Podłączanie tego to jest chyba najprzyjemniejsza część tego wszystkiego... bo od razu widać efekt 🙂 Rozpakuj wszystko, usiądź, popatrz i jakiś pomysł powinien się urodzić. Spróbuj poskładać to bez wyciągu na razie, ale cały czas myśl, że ten wyciąg jakoś zainstalować trzeba będzie. Jak nie da rady wewnatrz boxa to jest też opcja wywalenia go poza niego... Edit: tam w moim temacie gdzie mi klikasz reakcje możesz porównać rośliny z LST z takimi bez LST. Jest spora różnica wysokości 🙂 Pokaż tą swoją lampę i zacznij od zamontowania jej w namiocie. Będziesz miał pogląd jak to będzie wyglądało.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach