WBB 2,115 Napisano 13 Lutego 2023 Do tej pory miałem tylko styczność z nawozami BioBizz. Do TriPacka dokupywałem BioHeaven i ActiVera. Pod koniec dochodził Atami PK 12/13 a najnowszy PK 14/15. Jaka jest alternatywa dla w/w zestawu? Jaka organiczna i jaka mineralna? W sumie nie wiem czy już mi dalej zależy na organice. Chętnie zmienił bym na mineralne jakby to miało lepiej iść 🙂 Fajnie by było jakbym nie musiał mieć tego w 5 butelkach. Poczytałem coś niedawno a Canna i tam były 2 butle Flores i Wega zdaje się. Ale pewnie coś tam jeszcze trzeba dorzucić i wyjdzie, że znowu mamy 5 butelek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bum 4 Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) Jak mineralne to polecam awozy Agricole żel - do roslin zielonych, a drugi do kwitnących. Wydajne i spoko cena czyli tanie. Jak lecisz w Coco- dokupujesz tylko call mag i nic więcej nie trzeba. Rośliny zielone i zdrowe o ile nie przesadzi się z dawkami. A organicznie to może astvit. Edytowane 13 Lutego 2023 przez Bum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 13 Lutego 2023 4 minuty temu, Bum napisał: Jak mineralne to polecam awozy Agricole żel 4 minuty temu, Bum napisał: A organicznie to może astvit. Ale to są nawozy do naszych celów? Bo takich z ogrodniczego to nie daję 🙂 Uprawa w ziemi... żadne coco 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bum 4 Napisano 13 Lutego 2023 " nasze kwiatki" to też rośliny:) Nie ważne czy azot,potas, fosfor i inne minerały będą z butelek np.canny czy z Agrecola, biopona itd... różnica w cenie. Nasze habazie są bardzo podobne do pomidorow- chodzi o wchłanialność pierwiastków, minerałów potrzebnych do fotosyntezy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach