jinu 28 Napisano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) Jakie macie sposoby i jak mierzycie ph gleby? Posiadam miernik wilgoci i ph za jakies 12pln, ale to kicz szukam czegoś innego. Chyba przecholowałem z nawozami. Podlewalem co drugi dzien po 100ml ( oczywiscie odpowiednio rozcienczone na 1 litr wody) pomidor ma 24 dzien zycia Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez jinu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 7 Sierpnia 2019 @jinu ja nie mierzę wcale ph, po prostu co jakiś czas podlewam wodą z dodatkiem dolomitu i ph jest utrzymywane na odpowiednim poziomie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 7 Sierpnia 2019 są preparaty do obniżania ph, taki miernik to lipa, ja mam za 200zł sprzęt konkretny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 8 Sierpnia 2019 @Sanczo jakie proporcje dajesz? Chodzi mi np 1 dolomitu / 5 wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 8 Sierpnia 2019 @jinu ja daje na oko gdzieś jedną garść dolomitu na 1L wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach