sopel 88 Napisano 17 Grudnia 2022 Dołączam na forum bo rozglądam się za możliwościami własne uprawy roślin w skali mikro... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Grudnia 2022 @sopel witamy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 17 Grudnia 2022 @sopel Siemanko! Makro, a co byś chciał osiągnąć może odpisz więcej co Cię interesuje to może łatwiej będzie temat rozkręcić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 17 Grudnia 2022 nie no właśnie mikro 😉 nie bardzo wiem od czego zacząć. wyobrażam sobie mały growbox (1 max 2 roślinki)w domu i plon ze 3 razy do roku. chciałbym być samowystarczalny w temacie. już dawno znudziła mnie rynkowa jakość i monotonia. tęsknie za błyszczącymi od żywicy topami bo to coraz większy problem żeby je dostać. nie spieszy mi się bo od zawsze wspieram lokalne rynki ale myślę, że w końcu warto wziąć sprawy w swoje ręce. nie chcę żałować na nasiona ani na sprzęt bo przekonałem się wielokrotnie, że za jakość się po prostu płaci. co Wy na to? widzicie to tak jak ja? pzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Grudnia 2022 36 minut temu, sopel napisał: co Wy na to? widzicie to tak jak ja? pzdr zgadza się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Dobry sprzęt i nasiona pewnie się zwrócą. Za jakość się płaci jak to się mówi. Zależy z jaką wiedzą wystartujesz. Lepiej mieć swoje wiadomo, ale też za to istnieje jakiś % ryzyka przypału jak się nie pofarci, a wtedy można być na minus i to ostro. Ale na szczęście policja w Polsce to w większości kompletni idioci, także bym się tym nie martwił.🙂 Kto nie ryzykuje szampana nie pije.😄 Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Prograss @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 17 Grudnia 2022 no więc.. wiedzę cały czas staram się poszerzać. z informacji które przeglądam wnioskuję, że najbardziej interesowała by mnie uprawa indor z ziaren automatyzowanych. Ile jest plonu średnio z takiej jednej rośliny? myślę, że co innego to to co podaje producent nasion a co innego praktyka. czy to dobry pomysł kupić wszystko na początek i próbować czy skorzystać z jakichś pewnych rozwiązań żeby w krótkim czasie cieszyć się mocą? czy mój pomysł z pojedynczymi roślinami ma sens? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sterydd 23 Napisano 18 Grudnia 2022 Siemanko! Na ilośc plonu wpływa duzo czynników, ale najbardziej sam grower 🙂 Nie popełniasz błędów, to masz dużo. Zależy jakiej wielkości będą doniczki, światło i twoja intuicja wraz z ręką do panienek 🙂 Widziałem typa, co trzy razy pod rząd wyciągnął z pc boxa 50/60g (dodam, że miał prostokątną donicę i podzielił ją szczelnie na pół (dwie rośliny w 1 donicy). Jak to się mówi, trening czyni mistrza. Sam jestem fanem mikro upraw i mam boxa o wymiara nie wiele większych jak pc box (mniej więcej 22x46x55). Udanej zabawy! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach