Arturas47 0 Napisano 9 Grudnia 2022 Witam Na wstępie chciałem zaznaczyć że jest to moja pierwsza uprawa w życiu nigdy wcześniej nie sadziłem nawet rzeżuchy na Wielkanoc ale przechodząc do sedna w moim namiocie rosną 4 rośliny są to automaty odmiany Gorilla cookies i tylko jedna W mojej ocenie zaczęła kwitnąć w Prawidłowy sposób u trzech pozostałych zamiast włosków pojawiły się nie wiem jak to nazwać takie szypułki zaznaczyłem na niebiesko rośliny dokładnie mają 41 dni nad roślinami świecą dwa panele LED od Mars Hydro TS 600 ziemia to pelargon moje pytanie czy pozostałe trzy rośliny zaczną kwitnąć z czasem czy coś Spierdoliłem jakby się wypowiedział jakiś bardziej doświadczony grower dziękuję i pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Grudnia 2022 @Arturas47 może to fotoperiody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas47 0 Napisano 9 Grudnia 2022 Dzięki za odpowiedź ale mógłbyś bardziej rozwinąć co to fotoperioidy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 9 Grudnia 2022 Że trzeba im robić dzień/noc sterując lampą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas47 0 Napisano 9 Grudnia 2022 To znaczy że mam zmienić cykl światła 12 na 12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Grudnia 2022 @Arturas47 Tak, jak to fotoperiod to nie wejdzie na kwitnienie bez przełączenia go światłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas47 0 Napisano 10 Grudnia 2022 Jak zamawiałem nasiona to pisało że to są automaty na opakowaniu tak samo pisze auto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Grudnia 2022 @Arturas47 często zdarzają się wpadki, że masz na opakowaniu automaty a okazują się fotoperiody.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas47 0 Napisano 10 Grudnia 2022 Okej dzisiaj przełączyłem oświetlenie 12 x 12 to zobaczymy co się będzie działo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach