Armando 1 Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Witam mam kilka pytań odnośnie o lamp led , uprawy w kokosie oraz czy da radę wyciągnąć max 150g na 4 sezonowe Purpple punch przy treningu Lst topping oraz scrog ? Czy ktoś miał takie żarówki led grow o mocy 100w bo podobno ma jakieś ponad 14000 lumenów albo 1521 lumenów ? Mam takie żarówki jedno 100w i dwie żarówki o mocy 50 w a box będzie miał wymiary na 50x50 i nie wiem czy wystarczy na oświetlenie całego boxa czy lepiej zainwestować jakieś dobrego leda za jakieś 300-400zł ? proszę o poradę i druga sprawa chodzi o uprawę w kokosie czy ona faktycznie daje jakieś od 5 do 10% większy plon niż zwykłej ziemi? podobno tak było napisane na forum tylko nie wiem czy to prawda Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Armando @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 1 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Armando napisał: czy da radę wyciągnąć max 150g na 4 sezonowe Purpple punch przy treningu Lst topping oraz scrog ? tak 1 godzinę temu, Armando napisał: Mam takie żarówki jedno 100w i dwie żarówki o mocy 50 w a box będzie miał wymiary na 50x50 i nie wiem czy wystarczy na oświetlenie całego boxa czy lepiej zainwestować jakieś dobrego leda za jakieś 300-400zł ? lepiej zainwestować 1 godzinę temu, Armando napisał: druga sprawa chodzi o uprawę w kokosie czy ona faktycznie daje jakieś od 5 do 10% większy plon niż zwykłej ziemi? podobno tak było napisane na forum tylko nie wiem czy to prawda jak nie uprawiałeś jeszcze, to lepiej ziemię zastosuj bo kokos jest trudniejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Armando 1 Napisano 1 Grudnia 2022 @Andi w kokosie nie robiłem ale mam zamiar tym sprawdzić jak to wyjdzie czy będzie lepsze czy nie chce to zrobić w celu porównania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 1 Grudnia 2022 @Armando to musiał byś na klonach testować w takich samych warunkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach