Tomiq2 8 Napisano 2 Listopada 2022 (edytowane) Cześć witajcie! Potrzebuje pomocy ponieważ nie wiem czy prawidłowo przebiega proces curringu, który wykonuje. To 5 dzień * dodaje zdjęcia. Tak jak wieść włączony jeden mały wentylator Edytowane 2 Listopada 2022 przez Tomiq2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 2 Listopada 2022 @Tomiq2 to jest w zamkniętym growboxie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Listopada 2022 (edytowane) Siema ty nie robisz teraz curringu tylko suszysz. To jest raz. Dwa mieszak odwróć żeby nie wiał na suszarkę . Jaka jest temperatura w boxie i wilgotnośc? Jeśli łodyga strzeli to możesz chować do słoików i będziesz wtedy robił curring. Edytowane 2 Listopada 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomiq2 8 Napisano 2 Listopada 2022 Godzinę temu, Wiesiu napisał: @Tomiq2 to jest w zamkniętym growboxie ? Tak. Oczywiście w środku filter węglowy na 3 obrocie włączony na 10 możliwych -fan mars hydro Godzinę temu, Pierr1947 napisał: Siema ty nie robisz teraz curringu tylko suszysz. To jest raz. Dwa mieszak odwróć żeby nie wiał na suszarkę . Jaka jest temperatura w boxie i wilgotnośc? Jeśli łodyga strzeli to możesz chować do słoików i będziesz wtedy robił curring. Tak wiem , teraz susze. Nie wiem kiedy mam wsadzić do słojów. Topy wyglądają na suche, ale w środku są jeszcze odrobię wilgotne. Łodygi nie łamią się tak jak napisałes, są jeszcze wilgotne. Bardzo martwi mnie jednak to ze moje topy straciły zapach, tak jakby… czy curring przywróci zapach? temp 21 wilg 51 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Listopada 2022 Curring poprawi smak i zapach ale jeśli nie pobyles się azotu pod koniec nie będzie fajerwerków smakowych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Listopada 2022 @Tomiq2 To nie jest curing, ale suszenie, curing przebiega w słoiku, czyli w przestrzeni , jaka odcięta jest od powietrza. Czy jest suche to musisz sprawdzić w wyniku łamania łodyg, jak są suche to powinny pękać, a nie się giąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomiq2 8 Napisano 3 Listopada 2022 7 godzin temu, Pierr1947 napisał: Curring poprawi smak i zapach ale jeśli nie pobyles się azotu pod koniec nie będzie fajerwerków smakowych Wlalem flusha mniej więcej tydzień przed. To moja pierwsza uprawa wiec przyznam się ze na pewno wszystkiego nie dopiąłem na ostatni guzik. Łodygi zaczynaja się łamać powoli, poczekam jeszcze dzień i wsadzam do słojów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach