Skocz do zawartości
Tomiq2

Potrzebuje pomocy - czy już są gotowe do curringu?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć witajcie! Potrzebuje pomocy ponieważ nie wiem czy prawidłowo przebiega proces curringu, który wykonuje.

To 5 dzień *

 

dodaje zdjęcia. Tak jak wieść włączony jeden mały wentylator 

C85CCA69-4DFF-442F-A8A7-DA2E6FDC5B33.jpeg

D19A1123-D14E-4E5A-8FA2-8C5936153980.jpeg

Edytowane przez Tomiq2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Siema ty nie robisz teraz curringu tylko suszysz. To jest raz. Dwa mieszak odwróć żeby nie wiał na suszarkę . Jaka jest temperatura w boxie i wilgotnośc?  Jeśli łodyga strzeli to możesz chować do słoików i będziesz wtedy robił curring.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, Wiesiu napisał:

@Tomiq2 to jest w zamkniętym growboxie ?

Tak. Oczywiście w środku filter węglowy na 3 obrocie włączony na 10 możliwych -fan mars hydro

Godzinę temu, Pierr1947 napisał:

Siema ty nie robisz teraz curringu tylko suszysz. To jest raz. Dwa mieszak odwróć żeby nie wiał na suszarkę . Jaka jest temperatura w boxie i wilgotnośc?  Jeśli łodyga strzeli to możesz chować do słoików i będziesz wtedy robił curring.

Tak wiem , teraz susze. Nie wiem kiedy mam wsadzić do słojów. Topy wyglądają na suche, ale w środku są jeszcze odrobię wilgotne. Łodygi nie łamią się tak jak napisałes, są jeszcze wilgotne. 

Bardzo martwi mnie jednak to ze moje topy straciły zapach, tak jakby… czy curring przywróci zapach?

temp 21 

wilg 51
 

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Curring poprawi smak i zapach ale jeśli nie pobyles się azotu pod koniec nie będzie fajerwerków smakowych 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy

@Tomiq2  To nie jest curing, ale suszenie, curing przebiega w słoiku, czyli w przestrzeni , jaka odcięta jest od powietrza.  Czy jest suche to musisz sprawdzić w wyniku łamania łodyg, jak są suche to powinny pękać, a nie się giąć.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
7 godzin temu, Pierr1947 napisał:

Curring poprawi smak i zapach ale jeśli nie pobyles się azotu pod koniec nie będzie fajerwerków smakowych 

Wlalem flusha mniej więcej tydzień przed. To moja pierwsza uprawa wiec przyznam się ze na pewno wszystkiego nie dopiąłem na ostatni guzik. Łodygi zaczynaja się łamać powoli, poczekam jeszcze dzień i wsadzam do słojów 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...