Diamond Smith 1 Napisano 30 Października 2022 (edytowane) Mam pytanie. Czy da radę napisać mi ktoś czego potrzebuje do malutkiej uprawy indooruChodzi o to żebym wydał na to jak najmniej ale żeby cos wyrosło I jak głęboko wgl mam te nasiono wsadzić? Edytowane 30 Października 2022 przez Diamond Smith @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 31 Października 2022 @Diamond Smith a ile chcesz roślin i jaki budżet masz na to? Nasiono na 1-1,5cm do ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 31 Października 2022 Podaj budżet. Ale generalnie to box, zyrandoledy, wiatrak wyciągający i mieszający. pH metr-, doniczki i inne takie pierdoły. Pomyslalbym też nad biotabsem( tanie , a robi robotę) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diamond Smith 1 Napisano 31 Października 2022 Rozmiar roślin to będzie od 30-100cm i generalnie to chce zbudować swojego boxa albo z kartonu albo z czegoś może innego bo budżet mam mały gdzies ze 100-150 zł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 31 Października 2022 Rozmiar roślin zależy tak naprawdę od Ciebie. Budżet nie duży, to fakt. Zbilbym coś ze sklejki, albo czegoś co mam pod ręką. Went komputerowy na wylot, rzecz jasna jakiś mocniejszy (parę zł na olx). Wlot pasywny. Mieszak też komputerowy. Żarówki Phillipsa 13w 1521lm i cos na czym to zmontujesz. Listewki na przykład albo cos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diamond Smith 1 Napisano 31 Października 2022 A dało by radę się z kimś skontaktować żeby mi to wytłumaczyć i pokazać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 1 Listopada 2022 @Diamond Smith co konkretnie potrzebujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diamond Smith 1 Napisano 1 Listopada 2022 @Tester No ogólnie to chciał bym zeby mi ktos wytłumaczył naprzyklad gdzie jaki mam wentylator wsadzić jak to wgl zbudować czyli w sumie wszystkiego bym się chciał dowiedzieć po prostu chciał bym mieć do kogo napisać jak bym czegoś nie wiedział @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 1 Listopada 2022 @Diamond Smith to tutaj pisz bo nikt nie będzie wchodził na jakieś zewnętrzne programy stwórz najpierw boksa z jakiejś płyty powiedzmy 30x30 lub 40x40 jak na jedną roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diamond Smith 1 Napisano 2 Listopada 2022 @Tester ogólnie to zrobiłem boxa chuj wie jakie wymiary na pewno się zmieści roślina na to co chce czyli amnesie automat, i tak mam tam wętylator wyciągający na górze, a na dole nie duży mieszający. Jeszcze jest tam termometr i higrometr wydaje się w sumie chujowy i 2 świetlówki led po 60w czyli razem 120w No i od środka jest wszytsko obłożone folią która odbija swiatlo i generalnie to nie mam ani nawilżacza ani osuszacza. Trzymaj jeszcze tutaj zdjęcie wszystkiego @Diamond Smith dałem tam paprotek żeby zobaczyć czy wilgoć będzie mniejsza Jak by co za tą paprotka jest wiatrak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 2 Listopada 2022 19 godzin temu, Diamond Smith napisał: @Tester No ogólnie to chciał bym zeby mi ktos wytłumaczył naprzyklad gdzie jaki mam wentylator wsadzić jak to wgl zbudować czyli w sumie wszystkiego bym się chciał dowiedzieć po prostu chciał bym mieć do kogo napisać jak bym czegoś nie wiedział Poświęć trochę czasu na przeczytanie paru tematów na forum, przejrzyj od początku do końca pare fotorelacji, zobacz co ludzie robią z krzakami, co dają, jak budują boxy…luz załóż fotorelacje i zadawaj konkretne pytania, na pewno otrzymasz odpowiedź! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach