Lesnyogrodnik444 8 Napisano 17 Października 2022 Hejka, czy ozonowanie podczas suszenia to dobry pomysł ? Suszenie odbywa się w altance, mam piecyk elektryczny temperatura w przedziale 17-21 st. Wilgotność na te chwile 70% Myśle nad użyciem ozonatora, teoretycznie zabija pleśń i dezynfekuje, pytanie tylko czy nie zaszkodzi kwiatom, szperalem w necie i nic konkretnego nie znalazłem. Co o tym myślicie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 17 Października 2022 ozon może utleniać terpeny jak i THC (do CBN) - raczej nie warto 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lesnyogrodnik444 8 Napisano 17 Października 2022 Shit nie dobrze, mam nadzieje ze przez dwie doby za dużo szkód nie zrobi bo dopiero jutro mogę go wyłączyć 😔😔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 17 Października 2022 @Lesnyogrodnik444 no to będziemy mieli relacje z pierwszej ręki 🙂 daj znać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Avocem 0 Napisano 15 Października Chyba sam się nawdychał, skoro już nie napisał ;) A szkoda, bo zostały mi jakieś 2 tygodnie do zbiorów i przypętał się przędziorek (spryskiwałem roztworem z czosnku - od razu mówię, że szkoda czasu - zanim dotarł Dobroczynek Kalifornijski. Zawiesiłem dwie saszetki, bo krzak spory, no i g...no. Albo zawartość saszetek jest martwa albo leniwa, bo coraz większy problem z przędziorkiem). Przypomniałem sobie, że mam ozonator i myślałem, że znalazłem rozwiązanie, ale problem w tym, że część trichomów jest już mleczna i nie wiem czy ryzykować z tym ozonatorem, czy liczyć na to, że krzak wytrwa do zbiorów... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 15 Października @Avocem pokaż krzaka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Avocem 0 Napisano 15 Października (edytowane) Nie mam zdjęcia akurat. Temat ogólnie zdiagnozowany i na bank mam przędziorka. Krzak ma jakieś 2 metry i mniej więcej 1/4 - 1/3 liści już jest mniej lub bardziej biała. Staram się ręcznie usuwać pajęczynki i to gówno z liści, ale to syzyfowa praca. Zostało mi już tylko ozonowanie jeśli mam zwalczyć tego przędziorka. Nawet biedronkę przytargałem do tej piwnicy, ale trafiła się chyba jakaś idiotka, bo najpierw 2 razy spadła na glebę z liścia (oczywiście na grzbiet), a teraz jej nigdzie nie widzę. Nie zdziwiłbym się gdyby się okazało, że to ona zeżarła Dobroczynka i zdechła z przejedzenia, a przędziorek został 😉 Tak wyglądał po eksmisji z balkonu 😉 Edytowane 15 Października przez Avocem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 15 Października (edytowane) @Avocem Ozonowanie to po uprawie I po czyszczeniu chemia czy alkoholem Edytowane 15 Października przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach