MiszX 1 Napisano 3 Października 2022 Siemka. Słyszałem że prążki/włoski (nie wiem jak to się fachowo nazywa) są wyznacznikiem dojrzałości rośliny. U mnie sprawa wygląda tak, że miały być automaty. Nie mam pewności czy to automaty bo ze wzrostem i kwitnieniem się nie spieszyły. Flo trwa już kilka ładnych tygodni ale nie jest bardzo obfite. Do tego ostatnio rozrost topów jakby przyhamował, liście zaczynają żółknąć. Wyżej wymienione prążki stały się mocno brunatne, żeby nie powiedzieć brązowe. Czy to oznaka że roślina mimo swoich rozmiarów już dojrzała? Dodam że wydziela naprawę przyjemny aromat, a topy stały się żywiczne. Trichomy mają barwe przejźroczyście mleczną. Warto to jeszcze trzymac? Roślinka typowo balkonowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 3 Października 2022 (edytowane) a skąd my to mamy u licha wiedzieć skoro fotki żadnej nie załączyłeś? kula mi podpowiada, że za wcześnie jeszcze - o ile te trichomy są takie jak opisujesz; czekaj na pierwsze bursztyny i wtedy ścinaj Edytowane 3 Października 2022 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiszX 1 Napisano 3 Października 2022 Godzinę temu, bingobum napisał: a skąd my to mamy u licha wiedzieć skoro fotki żadnej nie załączyłeś? kula mi podpowiada, że za wcześnie jeszcze - o ile te trichomy są takie jak opisujesz; czekaj na pierwsze bursztyny i wtedy ścinaj Zasadniczo chciałem się tylko mniej więcej ogólnie dowiedzieć jak to wygląda i czy warto sugerować się kolorem prążków. Roślinę i tak będę jeszcze trzymał minimum do połowy miesiąca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 3 Października 2022 mówisz o "włoskach" (słupkach)? ich ciemnienie mówi o tym, że dojrzewanie się kończy aczkolwiek lepiej kierować się bezpośrednio wyglądem trichomów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiszX 1 Napisano 3 Października 2022 @bingobum Tak dokładnie o słupkach. Poniżej zdjęcie jak prezentuję się jeden z topków. Niestety na chwilę obecną nie dysponuje lepszym foto. Za kilka h podeślę lepsze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 4 Października 2022 lekko 2, może 3 tygodnie jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiszX 1 Napisano 4 Października 2022 Tak też myślałem. Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach