HaszmaR 1 Napisano 2 Września 2022 Nie mam pewności czy ph nie jest za niskie bo ph metr mi coś wariuje. Wygląda jak by wapń się nie wchłaniał przez za niskie ph ewentualnie za dużo potasu?. Staram się podlewać wodą 6-6.5 ph ale ph metr mi wariuje i nie wiem czy dobrze pokazywał. Mam taki żółty jak by ktoś mógł jakiś pewny polecić albo jak go ogarnąć bo robiłem próbe ph4.0 i dobrze pokazuje i w h.ja mnie robi 😕 Pozdrawiam i dzięki za pomoc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 2 Września 2022 Co to za żarowy kolego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 2 Września 2022 @HaszmaR mierniki adwa ma dobre 8 godzin temu, HaszmaR napisał: ewentualnie za dużo potasu? a waliłeś jej duże dawki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HaszmaR 1 Napisano 2 Września 2022 pk jeden raz podałem pół dawki od jutra mam zamiar lać pełne a tak leje cana boost + calmag + cana flores pełne dawki 9 godzin temu, ZielonyTabaluga napisał: Co to za żarowy kolego? Zwykła deska powiercona na żarówki pokryta kocem ratunkowym oraz zamontowane 4 haki na rogach. Żarówki używam v-tec 15w i 9,5w w zależności od potrzeb roślinek dokręcam kolejne ew. wymieniam z 9.5w na 15w. 9x 15w na mój box 60x60 to zdecydowanie za dużo. Polecam bo ładnie pod nimi rosną i plony też eleganckie. Wszystkie używam 4k 160lm/w. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach