Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, potrzebuje paru rad. Zaczynam swoją przygodę. Za starcie trudności, miejsce 30 cm na 30 cm na 50 cm wysokości. Będę planował zrobić roślince jakiś trening. 
Posiadam ledy które przedstawiłem w załączniku. Czy mogę  nich skorzystać? Żal mi kasy aby coś innego kupować. Mam problem jak zatem zrobić wentylacje. Myślę aby dać jeden wiatraczek (komputerowy, cichy jakiś) aby mieszać powietrze. Nie mam zielonego pomysłu co zrobić z filtrem. Są jakieś mini wersje? Może jakiś patent? Co zrobić z powietrzem które ma dostać się do środka? Wchodzi razem z otwieraniem growboxa w celu podlania? 

Dziękuję wam

Zrzut ekranu 2022-08-27 o 13.40.32.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wafflescream na taką małą powierzchnię to komputerowe wiatraczki wystarczą wlot u dołu wylot u góry 

lampa powinna się sprawdzić, pokaż jeszcze jak ona wygląda 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kibic  Dziękuję bardzo za odp. Rozumiem 3 wiatraki. Powiedz mi jeszcze proszę jak zrobić wylot? Są jakieś małe filtry do tego? Oczywiście chce to zrobić tak by nic nie było czuć w mieszkaniu. 

Jeśli chodzi o lampę to jest ona w formie paska ledowego. Musze jeszcze dobrać ile go dać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samoróbki robią growerzy jesli chodzi o filtr węglowy ale to różnie ze skutecznością

Edytowane przez Kibic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi