Skocz do zawartości

Kuban

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral

O Kuban

  • Tytuł
    Początkujący

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Kuban

    Dekarboksylacja w wodzie

    @bingobum mi z 100g masła wyszło 12, może dlatego.
  2. Kuban

    Dekarboksylacja w wodzie

    Wygotowalem w wodzie w woreczku, ale niestety nic to nie dało. Mam rozumieć, że jeśli zrobię poprawnie proces dekarboksylacji i już zmielone "wygrzane" topy dodam np do ciasta to zadziałają tak jak powinny? #edit, Macie jakieś swoje proporcje co do suszu i masła? Tak żeby znów nie zmarnować tematu
  3. Witam. Szukałem podobnego tematu w google i u Was na forum, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, dlatego założyłem nowy temat. Pierwszy raz pichcilem ciasteczka (na maśle 82% 100g na ok 3g substancji czynnej 😆), ale pominąłem proces dekarboksylacji suszu zaraz po zmieleniu. Niestety efekt nie wyszedł do końca zadowalający, mimo że całość z ciastem piekła się jakieś 50min. Całość piekła się w temperaturze ~110°C Teraz pytanie, da się to jakoś jeszcze uratować? Myślałem nad wygotowaniem ciastek w worku do gotowania w wodzie albo zmieleniu i wrzuceniu do mleka, i do ugotowania. Jak myślicie, będzie cos jeszcze z tego? 🤣
×
×
  • Dodaj nową pozycję...