Skocz do zawartości

Rosin hash

Gość
  • 462 wyświetleń

Wycisk 20g czas 3min temp 90c 2.26g


Informacje o zdjęciu

Zdjęcie zrobione przy użyciu OnePlus OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

  • 5.2 mm
  • 1/100
  • f f/1.7
  • ISO 125
Dane EXIF

Rekomendowane komentarze

Jaką metodę używasz pillow czy bottle?

Edytowane przez Wladimir

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

@Tester masło orzechowe jest dużo jaśniejsze... 😎 Ja taki karmel robię czasem z cukru... jakbyście mieli czasem dosyć czyjegoś ględzenia za uszami to polecam, skutecznie zakleja buzie na dłużej. 😉

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
2 godziny temu, Wladimir napisał:

Jaką metodę używasz pillow czy bottle?

Na butle.  

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
Godzinę temu, Wladimir napisał:

A próbowałeś ubijać lub biczować? 

Zawsze ubijam przed wyciskiem 

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Przed wyciskiem wiadomo że prepressing i brak szczelin i pustych miejsc itp.

Chodzi mi po wycisku, tak jak tutaj:

 

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
47 minut temu, Wladimir napisał:

Przed wyciskiem wiadomo że prepressing i brak szczelin i pustych miejsc itp.

Chodzi mi po wycisku, tak jak tutaj:

Robię podobny proces w maszynce ultrasonocznej Zajmuje on 1.30m temp wody 21c. 

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Ja takie cudo mam w garażu i się kurzy kilka lat, dzięki za info. Dopiero zaczynam wyciskać. A co robisz z czipsami?

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
7 minut temu, Wladimir napisał:

Ja takie cudo mam w garażu i się kurzy kilka lat, dzięki za info. Dopiero zaczynam wyciskać. A co robisz z czipsami?

Oddaje dla ziomka razem z liśćmi łodygami on sobie tam to zbiera i masło kręci. Rosin musi się być zanurzony w szklanym pojemniku a woda musi być nad poziomem rosinu. 1.30 godz i proces na maxa przyspieszony.

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza
32 minuty temu, Wladimir napisał:

Ja coś takiego znalazłem:

Ogarniam myjkę i wrzucam wszystko w słoik.

Dokładnie o to chodzi 

Podziel się komentarzem


Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Dodaj komentarz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...