Suribak 0 Napisano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) Potrzebuję się dowiedzieć kilka rzeczy na temat uprawy. Posiadam Growkita GoldenTeacher już 9 dzień i przez ten czas grzybnia mocno się rozprzestrzeniła na całej powierzchni growkita, szukałem też po innych forach czy ktoś miał również tak wyrośnietą grzybnie jak moja ale nie znalazłem 😕 i zaczynam się lekko obawiać że coś zrobiłem źle i nie doczekam się pierwszych zbiorów i pójdzie do kosza. - Wietrze growkita 2-3 razy dziennie - Temperatura 23-26° w pomieszczeniu Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez Suribak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Suribak może @Kruk się wypowie on uprawiał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan17728 6 Napisano 3 Listopada 2022 Samo chodowalem nie raz ale ktoś Ci wcisnął nie wiem co. Wygląda to jak zupa flaki 😃. Poniżej rzucam Ci parę zdjęć grzybni. Jak będziesz chciał normalna grzybnie odezwij się. Pomogę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantazja<3Amanita 0 Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Hej , hoduje pierwszy raz colombian i wyskoczyl mi jakis dziwny nalot na grzybach. Ogolnie grzyby bardzo wolno rosna. Zastanawiam sie czy wyjac wszystkie i zaczac od nowa czy jeszcze poczekac? Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Fantazja<3Amanita @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
growwerrrrrrr 2 Napisano 3 Sierpnia 2023 wie ktoś skąd wziąć nasionko grzybka który daje efekty super super super i wie jak to hodować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan17728 6 Napisano 3 Sierpnia 2023 @growwerrrrrrr Hej. Ja się dość trochę tym zajmuję. Z doświadczenia wiem, że najlepsze efekty wizualne ma Hawaiian, ale bez doświadczenia jest go ciężko wychodować, mimo iż w gotowych growkitach masz już nawet specjalną ziemię, to utrzymać warunki idealne jest ciężko. Najbardziej optymalną i łatwą do uprawy odmianą jest golden teacher. Spoko efekty wizualne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
growwerrrrrrr 2 Napisano 4 Sierpnia 2023 @bogdan17728 i z kąd mam wziąć nasionka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan17728 6 Napisano 5 Sierpnia 2023 @growwerrrrrrr nie polecam Ci bawić się z nasionek czyli tzw zarodników. Dłuższa zabawa i więcej komplikacji. Na start kub sobie gotowego growkita Tu masz link Pod tym linkiem masz sprawdzony sklep z najniższymi cenami growkitow. Jak zamówisz 10 w obojętnie jakim czasie dostaniesz stała zniżkę. Jak będziesz potrzebować pomocy pisz śmiało, pomogę Ci. Trochę już tego się narobiło, począwszy na zapiekankach skończywszy na czekoladach 😆😆😆 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
growwerrrrrrr 2 Napisano 5 Sierpnia 2023 @bogdan17728 które kupić? co na początek kupić z tej strony i czy jak to wyrośnie to będzie magia jak to się zje XD i czy jakiś sprzęt jest potrzebny do tego bo nic nie mówią o tym na pl yt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan17728 6 Napisano 5 Sierpnia 2023 @growwerrrrrrr nie mówią bo to nie jest do końca legalne 🤣 Na pierwszy raz kub sobie golden teacher. Klasyczny i najpopularniejszy. Kup sobie 750 albo 1200. Na pierwszy raz radził bym Ci mniejszy. Bo jak nie spasuje Ci, to nie będzie szkoda wyrzucić, no chyba że masz gdzie upłynnić 😆 Robisz wg instrukcji. Są 2 radzaje nowy i stary sposób hodowania. Ja preferuje stary. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
growwerrrrrrr 2 Napisano 6 Sierpnia 2023 @bogdan17728 to powiesz jaki sprzęt? proszę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
growwerrrrrrr 2 Napisano 7 Sierpnia 2023 takie miejsce git ??? 366024395_6452577084779692_3703778483982488301_n.mp4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan17728 6 Napisano 7 Sierpnia 2023 @growwerrrrrrr z dala od okna. Nie mogą promienie słoneczne padać bezpośrednio na growkita. Może być gdziekolwiek w pokoju, ale bez bezpośredniego światła słonecznego @growwerrrrrrr nie masz żadnego sprzętu do tego. Jak kupisz growkita z tej strony co Ci podałem masz tam wszystko. Jedynie suszarka do grzybów ja mam taką Link Nie bawisz się przy niej w programowanie i kombinowanie. Włączasz do prądu i przycisk start. Po 10 godzinach masz gotowe grzyby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
growwerrrrrrr 2 Napisano 7 Sierpnia 2023 @bogdan17728 weź mi powiedz gdzie to może stać najlepiej XD 365466656_9672116916193213_2103732778775271155_n.mp4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan17728 6 Napisano 7 Sierpnia 2023 @growwerrrrrrr pod biurkiem lub przed łóżkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach