Annia99 1 Napisano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Siemka, pierwszy raz uprawiam automaty (przewaga Indica) na balkonie i dodatkowo trochę zbyt późno się za to zabrałam, bo dopiero 6 sierpnia roślinki wykiełkowały. Przewiduję, że w najlepszym wypadku czas zbierania przypadnie na początek października. Martwi mnie, że z powodu nie najlepszej wtedy pogody może pojawić się szara pleśń. Na tym forum znalazłam, że zapobiegawczo można robić opryski z czosnku co tydzień, ale nie jestem pewna czy można spryskiwać kwitnące topy, bo wydaje mi się, że mogę zwiększyć ryzyko pleśni. Myślałam też, aby dodatkowo jak pojawią się niższe temperatury lub większe opady w nocy (we wrześniu/październiku) to zabierać roślinki do domu (nie mam lamp itp.) Co sądzicie o tych pomysłach? Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez Annia99 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Sierpnia 2022 @Annia99 Lepiej nie pryskaj preparatami domowymi, ewentualnie preparaty specjalistyczne , dedykowane dla konopi. Zabierać do domu na noc możesz, wystawiaj je na światło , gdy tylko pojawiają się pierwsze promienie słoneczne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annia99 1 Napisano 14 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Czy CANNACURE byłoby spoko? I przy okazji czy jakiś czas przed zbiorami należy po tym środku obmyć/spryskać porządnie wodą roślinę, żeby się go pozbyć, czy można od razu zabrać się za suszenie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) @Annia99 Jak najbardziej Canna Cure albo Biobizz LeafCoat, podobne do siebie specyfiki. Nie trzeba nic obmywać, to są środki biodegradowalne, po prostu przestajesz robić oprysk 2 tygodnie przed zbiorami. Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annia99 1 Napisano 17 Sierpnia 2022 @Zielone krainy Zapomniałam się i kupiłam Canna Cure przez Allegro, może być przypał z niebieskimi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2022 @Annia99 Raczej nie, ale przez allegro nie warto się zaopatrywać w nic, co ma związek z uprawą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach