Ciemny 45 Napisano 27 Sierpnia 2022 Mały up po tym jak mnie nie było . Duża dzień. 20 Mała 10. Wróciłem szybka akcja przesadzanie bo korzenie z małej wychodziły już spodem. Niestety miała troszkę sucho co raczej było wiadome .. i listki te większe trochę powykręcane ktoś może wie czemu ? A lst to chyba dobrze ? Jutro trochę jeszcze ja ponaciagam na boki. Łodyga z wykałaczki zmieniała się na grubość kredki do malowania/rysowania 😁 Warunki no nie jestem w stanie powiedzieć jak mnie nie było . Teraz "noc panienek" Temp 20. Wilg 50. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Ciemny napisał: i listki te większe trochę powykręcane ktoś może wie czemu ? normalne Godzinę temu, Ciemny napisał: A lst to chyba dobrze ? wydaje się tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 28 Sierpnia 2022 Ta mala odbije. Brak wody jej nie zabil na szczescie tylko spowolnil wzrost. W poniedzialek znowu wyjazd? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Sierpnia 2022 @Ciemny jeden z użytkowników w takiej sytuacji używał tego Samo podleje ile roślina będzie potrzebować. Tylko najlepiej czystej wody samej używać. I butelkę najlepiej ochronić przed światłem, żeby algi się nie pojawiły bo ceramiczną końcówkę zapycha wtedy. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 28 Sierpnia 2022 @Udyr heh ja używałem i naprawdę sobie chwalę 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 30 Sierpnia 2022 @Mr.Green nie już bez wyjazdu, nie miałem czasu żeby się zająć pannami i poprawić to lst dzisiaj już dostają troszkę uwagi @Udyr do małych doniczek bardzo fajne . Ja teraz jak mam w dużych podleje raz około 300mm wody i wystarcza to na 5dni co najmniej . Ale dziękuję za fajny patent @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 30 Sierpnia 2022 Siemka . Duża dzień 24. Mała dzień 13-14 . Duża troszkę ponaciagalem na boki fajnie zaczyna wypełniać doniczkę 😁 pojawiły się białe włoski to chyba oznacza że pokazała płeć a co za tym idzie zacznie kwitnąć za niedługo 😁 tylko coś mi się troszkę mała wydaje 😅 A co do małej no nic się nie dzieje zbytnio po przesadzenia odbiła i powoli rośnie . Zawiesiłem worek z CO2 może pomoże 😁 Teraz moje pytanko co robić z tą małą ?żeby zaczęła kwitnąć trzeba jej zmienić światło 12/12.. moje głupota że pomieszalem wydało mi się że z tego nic nie będzie ale się pomyliłem coś już jest. co robić kiedy przełączyć światło ? Czas mam do połowy października później mam wyjazd na 2/3tyg więc pasuje żeby to zdążyło wsztko. Jakieś rady ? Jest to pure AK Jutro może zrobię jej lst. Warunki jak na zdj Podlane sama woda z ph6.5 Duża następnym razem dostanie 0.5calmag 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Sierpnia 2022 Elegancko rozjebana panna 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green a może powiesz mi co robić z ta mała 😅? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Ciemny a co z nia 😛 Jak na razie to ona sie boi tego srubokreta ktory tam lezy tak jak u mnie pas matka wieszala na drzwiach bo odpierdalalem od malego 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 31 Sierpnia 2022 Ten worek co2 ja mam zawieszony blisko szczytu rośliny , dmucha sobię na niego wiatrak i fajnie wszystko spada na liście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green hehehe no nic specjalnego 😅 śrubokręt zabrany może czuć się bezpiecznie 🤣 Głównie to chodzi mi o to kiedy przełączyć światło .. ale znów ucierpi na tym da druga większa. Czy wgl jest sens trzymać ta mniejsza?czy lepiej pozbyć się jej a skupić się na większej? @Gibexnator u mnie jest na wiatrakiem mieszającym. Moja myśl jest tak że to co wyjdzie z worka spadnie na wiatrak a wiatrak rozprowadzić po boksie prosto na panny. Chyba dobrze myślę? 😅 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Ciemny jak teb co2 bag działa na teperature ? Ja mam w planie też go właśnie niebawem wsadzić w tent . Tam trzeba wody z setkę wlac i porobić dziurki ? Tak gdzieś mi się obiło o uszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) @TROUBLEMAKER w worku robisz otwory. W instrukcji jest podane ile dziur na jaki czas. Robisz okoko 3-4 dziur i dwutlenek sie sam uwalnia z worka powyzej temperatury ktora podaje producent @Ciemny jak schowany to dobrze hehe 🙂 z workiem dobrze myslisz. CO2 jest ciezsze i opada na dol wiec wszystko jest ok w tym temacie. Co do malej.. to zostaw ja.. szkoda panny 🙂 Ta duza rozbuduj do porzadanego rozmiaru a ta mala niech sobie rosnie poki co, nie ruszaj jej to troche nadgoni a jak ta duza juz zajmie duzo miejsca i bedziesz chcial przelaczyc to kilka dni przed zrob tej malej topping i dognij ja w LST na raz a porzadnie. Po 3-4 dniach jak odbije po treningu to przelacz i ona swoje da. Miejsca jest dosc jak na 2 planty wiec spokojnie to pomiescisz a i sie nauczysz czegos zawsze na tej malej 😛 Proby + obserwacja = najlepsza nauka Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green no już znalazłem video . Przy moich nie było instrukcji albo przeoczyłem. 10ml wody należy dodać i działa w zależności od temperatury.. do 2miesiecy Tylko czy dobrze Od 2tyg życia czy może później? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @TROUBLEMAKER hmm nie wiem co to masz za torebke co2 ale ja do swojej wody nie dodawalem.. samo sie ulatnialo. Byc moze masz taka co trzeba z woda zmieszac 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 A zdąży mi ona do połowy października? Jeśli ja przełączę załóżmy za tydzień . Wiek że to wróżenie z susów ale jakąś wiedzę masz i doświadczenie na pewno większe niż moje . To możesz się wypowiedzieć 😁 @TROUBLEMAKER na tym worku pisze że jeśli nie zacznie się uwalniać CO2 należy dolac parę kropel wody 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green oznaczam tutaj bo tak mi coś nie pyklo.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Ciemny Teraz tak patrze ze to automat jest przeciez 😄 ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach