Batman93 1 Posted August 4 Jakiś tam postęp jest Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 446 Posted August 4 Ale ona biedna. Serca nie masz. Słońca więcej i daj jej jeść 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szwagrom 299 Posted August 4 (edited) @Batman93 Ile ma dni? 😄 Edited August 4 by Szwagrom Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted August 4 Jakieś półtora miesiąca ma i jest cały czas karmiona i na słońcu a na noc pod lampa Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 2,499 Posted August 4 @Batman93 Mało ma światła , jedzenia ma dość, bo kolory trzyma, ale brakuje jej energii świetlnej. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted August 4 A cały dzień są na balkonie na słońcu a w nocy pod lampa Wiec generalnie światła tez powinna mieć pod dostatkiem @Zielone krainy jak dać im więcej światła skoro są cały dzień na słońcu nocą pod lampa Ile jeszcze może rosnąć i jak długo to potrwa bo pomału już się kwiatostany pokazują Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 2,499 Posted Friday at 10:23 AM @Batman93 Na balkonie to ze światłem bywa różnie, może roślina nie ma tam do niego dostatecznego dostępu, a pod jaką lampą/ledem trzymasz ją w domu? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester 1,028 Posted Friday at 10:39 AM 12 godzin temu, Batman93 napisał: Ile jeszcze może rosnąć i jak długo to potrwa bo pomału już się kwiatostany pokazują to automat ? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pan 50 Posted Friday at 11:41 AM mała dobniczka,mąło papu ale te 2g suchego bd @Tester przecie to indoorowe sheet 🙂 do lutego dojdzie 😄 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted Friday at 12:01 PM Automat a doniczka wcale nie miała bo 40 litrowa @Zielone krainy lampa led do wzrostu roślin z heckermana Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 2,499 Posted Friday at 12:47 PM @Batman93 Pokaż tą lampę, jak wygląda. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted Friday at 04:47 PM @Pan w ciemności i trumnie to chyba ty trzymasz ale swój mózg a raczej chyba te resztki co z niego zostały hahahahaha 😂😂😂😂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted Friday at 06:58 PM 6 godzin temu, Zielone krainy napisał: @Batman93 Pokaż tą lampę, jak wygląda. @Zielone krainyw dzień roślinki daje cały dzień na słońce a na noc pod lampe Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 2,499 Posted Friday at 07:38 PM @Batman93 No to wygląda jak chiński panel "dyskotekowy" , jaki nie daje odpowiedniej ilości świata, trzeba było zainwestować w panel ledam 35 W - koszt 166 zł, albo nawet lepiej zwykłe żarówki energooszczędne w odpowiedniej liczbie dopasowanej do wielkości uprawnej szafki/ namiotu. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted Friday at 10:13 PM 2 godziny temu, Zielone krainy napisał: @Batman93 No to wygląda jak chiński panel "dyskotekowy" , jaki nie daje odpowiedniej ilości świata, trzeba było zainwestować w panel ledam 35 W - koszt 166 zł, albo nawet lepiej zwykłe żarówki energooszczędne w odpowiedniej liczbie dopasowanej do wielkości uprawnej szafki/ namiotu. Ta lampa ma 60W ponadto daje ciepło i daje sporo światła jak na tego boxa co sam zrobiłem i na 2 roślinki jest wystarczająca Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 2,499 Posted Friday at 10:31 PM @Batman93 Ja cię rozumiem, ale spróbuj mnie zrozumieć, te lampy są niestety mało efektywne świetlnie, znamy je na tym forum już dość dobrze to niska jakość niestety, nie da się na tym uprawiać z sensem, lepsze są zwykłe żarówki led od tego chińskiego wynalazku, jaki oznacza niestety jedynie stratę pieniędzy. Wielu sie na tych panelach przejechało nie jesteś pierwszy i nie będziesz ostatni. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted Friday at 11:05 PM 33 minuty temu, Zielone krainy napisał: @Batman93 Ja cię rozumiem, ale spróbuj mnie zrozumieć, te lampy są niestety mało efektywne świetlnie, znamy je na tym forum już dość dobrze to niska jakość niestety, nie da się na tym uprawiać z sensem, lepsze są zwykłe żarówki led od tego chińskiego wynalazku, jaki oznacza niestety jedynie stratę pieniędzy. Wielu sie na tych panelach przejechało nie jesteś pierwszy i nie będziesz ostatni. Rozumiem cię wezmę to pod uwagę przy następnej uprawie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Batman93 1 Posted Saturday at 09:04 PM @Zielone krainyzamówiłem takie nawozy do swoich roślinek i na przyszłe uprawy stosował to ktoś już ? Jakie efekty po tym Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 2,499 Posted Saturday at 09:09 PM @Batman93 No wiadomo, że stosował to oklepana sprawa, podstawka od Biobizz, efekty zadowalające, jak się dobrze je leje, jakiś stymulator kwitnienia, by się jeszcze przydał i calmag, a jak nie stymulator to sam calmag. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites