Marysia 8 Napisano 3 Sierpnia 2022 Pomocy. Mamy już 3 sierpnia i roślinka nie kwitnie pokazała wloski że jest żeńska ponad miesiąc temu i te wloski zrobiły się już dawno brązowe i dalej nic się nie dzieje roślina ma już ponad 5 miesięcy.. I chce wywołać kwitnienie kupując jakiś stymulator kwitnienia bo boję się że one już nie dojdą przed przymrozkami. Podlewana jest teraz woda z biohumusem.. Odmiana to Purple haze kush.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Sierpnia 2022 @Marysia stymulator nie wywoła kwitnienia, on je wspomaga jak już są kwiaty. Jak możesz to wrzuć zdjęcia rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 3 Sierpnia 2022 @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Sierpnia 2022 @Marysia nie wiem czy Haze dochodzą w naszym klimacie. Potrafią do 9-10 tyg na indoor kwitnąć. A na oucie pewnie do 12tyg. Ciężka sprawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Marysia jak trzymasz to w donicy to parę miesięcy temu można było chować co noc o określonej porze do pomieszczenia. Tylko jakiś strażnik bez l4 musiałby być. Ale przecież do ogarnięcia. U mnie żaden sezon jeszcze nie zaczyna indukować, liście jak hybryda typowa. Nie zakładaj że dojdzie to w pełni. Byłaby większa, tylko donica korzenie Ci mocno ograniczyła. Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 3 Sierpnia 2022 @Udyr jednak zaszła mała pomyłka dokładnie nazywa się Purple kush od dutch genetics. Na stronie producenta czas kwitnienia to 8tygodni. Ma już około 17 tygodni od pestki. @grolsch3 Zależy mi na tym żeby już większa nie była dlatego donica nie jest zmieniona chodzi mi o to żeby już w najbliższym czasie coś wyszło z tego @grolsch3 to jest czysta indica @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Sierpnia 2022 No to delikatna pomyłka. No za chwilę powinna zacząć indukować. Ale masz gorszy problem. Przy takim drzewie w tej donicy to pewnie większość to korzenie, myślę że będzie Ci trudno utrzymać ją nakarmiona porządnie. Już widać duże braki. Powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Sierpnia 2022 @Marysia Zrób jej ciemnie, wystawiaj na zewnątrz na słońce na 12 h i potem chowaj do ciemnego miejsca typu piwnica, gdzie nie będzie miało dostępu światło, to ci zakwitnie za około 7 dni i może coś z tego będzie, inaczej pewnie będzie lipa, bo nie zdąży dojść. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marysia 8 Napisano 4 Sierpnia 2022 @grolsch3 to jakbym powiedzmy przesadzil ja do większej donicy to jakby miała już zakwitnąć na dniach to czy przesadzanie tego nie przerwie?.. Specjalnie nie przesadziłem żeby większą już nie rosła.. @Zielone krainy trochę to męczące takie chowanie i wyciąganie.. A jakbym tak chowam ja powiedzmy z tydzień i już by zakwitla to potem może stać już na dworze czy kwitnienie się w jakiś sposób cofnie? To moja pierwsza jest to dobrze jakby chociaż coś wyszło xd. Dziękuję wszystkim za pomoc którzy chociaz trochę podpowiadają:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Sierpnia 2022 @Marysia Nie bo ci wróci na wega lub będzie hermiła, musiałbyś czekać aż naturalnie będzie około 12 h światła i 12 h ciemności, więc jak chcesz, by zakwitła teraz to musisz jej sam zrobić ciemnie inaczej będziesz czekał i na plony się możesz nie doczekać, bo zwyczajnie zabranie ci czasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach