Skocz do zawartości
malpa610

Dekarboksylacja w słoiku w wodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Cze,

Czy próbował i wypowie się ktoś o dekarboksylacji ziela w słoiku gotując je w wodzie?

Najchętniej zrobiłbym to w piekarniku, ale przez to, że mam stary piekarnik obawiam się o niekontrolowaną temperature w nim. Zamierzam zrobić ciastka, więc teoretycznie temat będzie miał okazje się jeszcze zdekarboksylować już w cieście, o ile gotowanie w wodzie się nie uda.

Chciałbym zrobić to jak na filmiku (od 6:12), wtedy zrobić z tym ciastka i normalnie upiec.

https://youtu.be/7kK3VIvEkwg?t=372

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Andi A jak z działaniem? Gdzieś przeczytałem, że 100 stopni to mało na dekarboksylacje i wtedy nie wyciąga z tego tyle ile mogłoby wyciągnąć

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...