adrivnofsky 0 Napisano 22 Lipca 2022 Siemano, sory z góry za dlugosc posta ale wole od razu wszystko napisać. Na wstępie powiem ze wcześniej nie miałem żadnej styczności z sadzeniem, nawet pomidorów w ogrodzie. Generalnie wpadłem na pomysl ze posadziłbym sobie 3 krzaki. Naogladalem się troche poradników i poczytałem forum. Kupiłem nasionka AK47 2.0 AUTO. Mam spota, odludzie, nieopodal rosną pokrzywy. Z rzeczy które kupiłem: nasiona, nawozy: terra grow i bloom, perlit, dolomit, doniczki, startrex biotabs. Teraz czas na pytania: 1. Najważniejsze: czy przy postawie optymistycznej, jak mam już wykiełkowane nasionka, da rade aby przez te 8-10 tygodni coś z tych krzaków w ogóle zebrać patrząc na późny okres sadzenia? 2. Czy sądząc siewke w domu, jak wejdzie w stan wegetacji przesadzić na spota do doniczek 15L czy bezpośrednio wykopać dziury i wjebac do przygotowanej gleby? 3. Czy jest szansa że nawozy które kupiłem podbudują krzaki do szybkiego wzrostu i wyrobie się aby jakieś plony z nich były? Generalnie to mój pierwszy post i prosze o wyrozumiałość, z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i rady. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Lipca 2022 @adrivnofsky nawozem nie podgonisz wzrostu . Licz bardziej w kierunku 10-12 tyg do zbioru. Zabezpiecz przed ślimakami i dawaj prosto w dołek bo tu nie ma czasu na przesadzanie i stresy. Bardzo późno się wyrwałeś z tym outem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrivnofsky 0 Napisano 22 Lipca 2022 @Udyr Chodziło mi bardziej o to, że czytałem opinie nt. tego tera grow’u i ludzie właśnie pisali ze dobry jest dla spóźnialskich bo pobudza roślinkę do szybszego rozrostu, ale chyba chodziło bardziej o moment wejścia w faze wegetacji? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 22 Lipca 2022 Wspomaga wzrost, ale to od rośliny i warunków zależy jak szybko będzie rosła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach