Mr.Green 4,309 Napisano 25 Sierpnia 2022 @Pixel GF.. ? 🤔 bank ? Czyli tylko dwie pestki od RQS 😛 Tam pilnuj papu dla roslinek bo flow wjezdza i juz odrazu pierwszy niedobor 😕 a w coco to chyba szybko wszystko schodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 25 Sierpnia 2022 15 godzin temu, Mr.Green napisał: @Pixel GF.. ? 🤔 bank ? Czyli tylko dwie pestki od RQS 😛 Tam pilnuj papu dla roslinek bo flow wjezdza i juz odrazu pierwszy niedobor 😕 a w coco to chyba szybko wszystko schodzi W Coco szybko schodzi i szybko wchodzi więc też trzeba uważać 😛 dziś wieczorem podleję zmierzę pH i po dwóch dniach zobaczę efekty i zacznę podlewać może trochę każdą inaczej i będę zapisywał na kartce która co dostała bo różnica robi się duża w kolorze itd. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 25 Sierpnia 2022 @Pixel aaa ok sklep :] teraz kumam Coco inna zabawa. Sam nigdy nie probowalem ale z pewnoscia kiedys to nastapi, tym bardziej ze BioTabs tez mozna zastosowac wlasnie w coco 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Mr.Green Bio tabs może być fajnym rozwiązaniem ,mniej roboty nie trzeba ciągle mieszać tyle nawozów Zastanawiam się czy opłaca się poświęcić jedną roślinę najmniejszą żeby trzy duże miały więcej miejsca ,jak myślicie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy @Mr.Green @TesterWeź coś doradz proszę ,na czym lepiej wyjdę z plonem ? Może o czesać ja na gołą i zostawić tylko gdzieś szczyt w rogu 😛 ? Mam inne szczyty z większych roślin ale mało miejsc i nie mam jak ich odsłonić . A może wszystkie trochę skosić i lepiej na tym wyjdę? najwyższa od łodygi już 69,8cm Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Pixel podstaw pod nią coś żeby wyżej stała i liście podwiń lub jakieś usuń jak przeszkadzać będą wokół. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) @Udyr dzięki za odpowiedź.Mam jeszcze jedna opcje. Rozłożyć boxa 90x90 ale czy to nie pogorszy tego co jest przy lampie 100w SF ? EDIT Zrobię jak mówisz i trochę przytnę. Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 26 Sierpnia 2022 @Udyr i po robocie , poprzesuwane, obcięte i podniesiona.Mam nadzieję że to za mocnego stresu nie dostaną. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Sierpnia 2022 @Pixel 100w to na max 60x60 ogarnie i to też tak na siłę. Na 90x90 musiałbyś 2 takie lampy dać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 27 Sierpnia 2022 Alw zajebiście masz na dole wygolone. Ja się wkurzam przy podlewaniu 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 27 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Gibexnator napisał: Alw zajebiście masz na dole wygolone. Ja się wkurzam przy podlewaniu 😁 No żem wygolił już 3raz wczoraj i już im nic nie robię , dziś jedna obrażona bo jej obcięłem jedną odnogę wczoraj 😛 Stoi i nawet się jerzyć nie chce heh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) @Pixel hahahaha 😅 ja miałem jej dać spokój ale chyba teraz przed podlaniem znowu ją troszkę pozbawię wiatraków boję się pleśni. Edytowane 27 Sierpnia 2022 przez Gibexnator Bład 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Pixelpodoba mi się twoje wykorzystanie siatki pod liście jak i na dole dla przewiewu, fajny patent. Ogólnie fajny grow, będzie owocny plon 🤙😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 1 Września 2022 W dniu 31/08/2022 o 08:53, PrzeMIX napisał: @Pixelpodoba mi się twoje wykorzystanie siatki pod liście jak i na dole dla przewiewu, fajny patent. Ogólnie fajny grow, będzie owocny plon 🤙😁 Jak nic nie spartole to może i będzie coś z tego 😛 Pierwsza uprawa w Coco ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) Dzień 60 Wpada 60tka ,roślinki kompletnie od tygodnia stoją i koncentrują się tylko na kwiatach. Zszedłem już drugi raz z azotem bo wszystkie mają dość ciemny kolor Dziś wieczorem kolejne podlanie z taką samą dawką nawozów jak dwa dni temu. Ogólnie wnioski jakie wyciągnąłem to to że mało karmiłem na vegu.Jestem trochę w plecy z kwitnieniem ale mam nadzieję że przedłuży im się termin i napuchną fajne topy. Dwie mniejsze dostaną mniejszą ilość a kolejne dwie większą ilość nawozu. Edytowane 4 Września 2022 przez Pixel 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 4 Września 2022 Co tu dużo mówić, pięknie wyglądają i tyle 😊 Będziesz jeszcze robił im fryzjera później? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 4 Września 2022 @Shagyalonzo no już był 3x fryzjer ,cały czas puszczają nowe pąki od dołu ,dosłownie wszędzie... Już im chyba odpuszczę, nie chce stresować na tym etapie.nie znam się za bardzo czy można je ciacha teraz...Może ktoś doradzi Pięknie nie jest bo to jest rozpierdziel w namiocie ,3odmiany każda idzie inaczej,jest ciasno i nie ma jak poprawiać LST..ale robię co mogę, podnoszę ,obniżam ,codziennie poprawiam liście żeby te niższe szczyty miały trochę więcej światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 4 Września 2022 Jak się pokazują nowe to odrazu opierdzielaj jak tylko zobaczysz, żeby energii nie traciły już na to. Jak Ci się busz zrobi mocny i będzie zasłaniać kwiaty, to zrób im odrazu porządnego fryzjera żeby po odsłaniać ładnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 4 Września 2022 @Shagyalonzo dobra ,ostatni raz je ciacham od dołu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 4 Września 2022 Jak są malutkie odrosty to wystarczy palcami przeciągnąć po nich góra dół po łodydze i ładnie zlatują same 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach