MaxwellAnderson 1 Napisano 2 Lipca 2022 witam tak mnie zastanawia dlaczego te odgałezienie ma 4 listki a pozostałe mają po 3 ? to jakas forma zmutowania ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @MaxwellAnderson coś w ten deseń, cała nie jest symetryczna. Loteria genów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) @Udyr a takie pytanko czy to już jest oznaka ze roślinka zaczyna kwitnąć ? tak wiem przelałem jej trochę za dużo wody Edytowane 4 Lipca 2022 przez MaxwellAnderson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @MaxwellAnderson to roślina auto ? Czy zmieniałeś światło na 12/12 ? Wygląda jakby zaczynała kwitnąć, ale będzie niewiele z tego kwiatków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) @Udyr automat ale strasznie nie udany dużo w nim zepsułem ponieważ jest to moja pierwsza roślinka za mało wiedzy miałem , jak małe te plony będą ? mogę coś jeszcze dla niej zrobić ? zamówiłem biotabsy opłaca się je podac jej ? a tak w ogóle to strasznie dziwne ze ona w 3 tyg zaczyna kwitnąć 6 minut temu, Udyr napisał: @MaxwellAnderson to roślina auto ? Czy zmieniałeś światło na 12/12 ? Wygląda jakby zaczynała kwitnąć, ale będzie niewiele z tego kwiatków. @Udyr Edytowane 4 Lipca 2022 przez MaxwellAnderson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @MaxwellAnderson w żadnym wypadku tak małej roślinie dawać tabsa. Spali ją w moment. Po 1 co tam jest za lampka/żyrandoled i na jakiej powierzchni. Czemu ścian nie wykleiłeś nawet kocem ratunkowym, dużo światła się marnuje w ten sposób. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) @Udyr lampa jakaś z actiona na sprobówanię ma 80 w i ponad 10 k lumenów , a szafę okleiłem folia aluminiową tylko musze dokupić jeszcze z parę rolek bo zabrakło , roślinka ma tam stałą tmp około 27 stopni mam jeszcze drugi halogen o podobnych parametrach możliwe ze pózniej jak będę sadził 3 na raz to zamontuje Edytowane 4 Lipca 2022 przez MaxwellAnderson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @MaxwellAnderson koc ratunkowy lepszy. Na ten naświetlacz powinieneś założyć mały wentylator od kompa, bo może się spalić w każdym momencie. Ten sprzęt nie jest pewnie przystosowany do tak długiej pracy ciągłej. Jaka barwa tego światła ? Bo to też ma jakieś tam znaczenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) 3 minuty temu, Udyr napisał: @MaxwellAnderson koc ratunkowy lepszy. Na ten naświetlacz powinieneś założyć mały wentylator od kompa, bo może się spalić w każdym momencie. Ten sprzęt nie jest pewnie przystosowany do tak długiej pracy ciągłej. Jaka barwa tego światła ? Bo to też ma jakieś tam znaczenie. Niby według instrukcji lampa jest w stanie pracować bez przerwy 25000godzin jak nie to mogę się ubiegac o reklamacje więc o to się nie martwię, a barwę ma taką pół na pół ciepło/zimna a ta druga lampka ma troche cieplejsza barwę ale nie jakąś bardzo A ten kwiatek jest pewnie popsuty trochę przez to że przez prawie 3 tyg świecilem mu 12/12 Edytowane 4 Lipca 2022 przez MaxwellAnderson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @MaxwellAnderson pracy w normalnych warunkach, zapewne na zewnątrz. Tak tylko Cię przestrzegam, z prądem różnie bywa 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 @Udyr później zamontuje tak czy siak jakiś wiatraczek tam, a co sądzisz o plonach z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @MaxwellAnderson niestety ale będą marne przy aktualnej wielkości i warunkach. Przygotuj miejsce do końca i sadź nowe jeśli chcesz dobrego wyniku. Osobiście to bym Ci poradził wywalić to na out bo trochę szkoda prądu na to tak szczerze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) @Udyr smutna informacja ale cóż poradzić dotrzymam ją do końca bo nie mam gdzie jej wystawić na outdoor mieszkam praktycznie w centrum miasta . a nie ma żadnego sposobu żeby chociaż troche polepszyć zbiory ? Edytowane 4 Lipca 2022 przez MaxwellAnderson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @MaxwellAnderson nie wyszedł dobrze okres wzrostu. Dlatego na początek nie poleca się automatów, one nie wybaczają błędów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 @Udyr czyli już nic nie mogę z tym zrobić? @Udyr a tak w ogóle to myslisz ze chociaż gram jarania będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Lipca 2022 @MaxwellAnderson coś tam będzie. Ale ogarnij miejsce tak jak mówiłem i spróbuj jeszcze raz, tą roślinę potraktuj jako trening. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 4 Lipca 2022 @Udyr tak jak mówiłem nie zamierzam się poddawać , będę sadził dalej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 5 Lipca 2022 @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 15 Lipca 2022 (edytowane) update po 10 dniach cały czas jechała na nawozie bio hummus , czy to już czas aby go zmienić na lepszy ? posiadam aktualnie aptus all in one , posiadam również 2 biotabsy Edytowane 15 Lipca 2022 przez MaxwellAnderson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Lipca 2022 @MaxwellAnderson ten aptus to masz pellet czy płyn ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach